Artikel top billede

Danske dating-sider i spam-krig

Freeway og OnlineVision, der står bag store danske dating-sider, er gået i kødet på hinanden på grund af spam-beskyldninger.

Vores brugere overdynges med mails fra konkurrerende dating-sider, lyder det fra Freeway, der står bag dating.dk.

Det passer overhovedet ikke, siger OnlineVision, der er mål for beskyldningerne.

Sådan lyder konflikten mellem bagmændene af Danmarks store online dating-sider.

Overvejer retssag

Omfanget af de mange spam-mails er nu så stort, at Freeway overvejer retslige skridt mod auktionsdate.dk og strandbabe.dk, der ifølge Freeway henvises til i de uønskede elektroniske postmeddelelser. Det skriver Politiken.

Firmaet OnlineVision, der står bag de to spam-beskyldte dating-sider, afviser dog anklagerne blankt.

"Jeg ved ikke hvem, der står bag, men det vil jeg da prøve at finde ud af," siger Jacob Tannis, der står bag OnlineVision.

Ifølge Freeway drejer det sig om mængder på op til 20.000 spam-mails om ugen, der kommer fra OnlineVision.

"Jeg kan se i vores systemer, at visse brugere af og til sender 500 reklamebeskeder fra auktionsdate.dk og derefter 500 reklamebeskeder fra strandbabe.dk," fortæller Niels Thrane, der er udviklingschef hos Freeway, til Politiken.

Ifølge Jacob Tannis er det dog ikke OnlineVision, der afsender mails. Hans forklaring er, at det er brugerne selv, som afsender de elektroniske breve for at opnå større bud på auktionerne.

Bekymrende dates

Auktionsdate.dk er et kontroversielt websted, der tidligere har tiltrukket sig mediernes opmærksomhed.

Auktionsdates rammer for at sælge dates til højestbydende har eksempelvis givet anledning til bekymring hos Dorit Otzen, der er forstander for Reden-Stop Kvindehandel.

"Jeg er sikker på, at de unge ikke selv opfatter det som prostitution, men det er det altså i en eller anden udstrækning. Det er farligt, for jo yngre man er, jo dårligere er man til at sætte grænser, og jo større er risikoen for, at det sætter sig spor," har hun tidligere udtalt til MetroXpress.

Catjaya Ascher, der er næstformand i Dansk Sexologforening, er helt enig i denne betragtning.

Stifteren af auktionsdate.dk, Jacob Tannis, fastholder dog overfor MetroXpress, at aktiviteten er uskadelig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere