Udklip fra "Report of the Informal High Level Advisory Group on the Future of European Home Affairs Policy ('The Future Group') June 2008".

EU klar til total overvågning af borgerne

EU-ministre foreslår i en lækket rapport mere overvågning. Ubemandende spion-droner og skærpet internetovervågning skal beskytte borgerne mod terror. Oplysningerne skal deles med USA.

Yderligere kontrol af internettet. Udveksling af information om borgerne. Ubemandede overvågningsdroner. Standardisering af videoovervågning og ip-telefoni.

Det er nogle af de redskaber som EU ifølge en lækket rapport fra den såkaldte Future Group skal bruge i kampen mod terror frem til 2015.

Future Group-rapporten, der er udarbejdet af en række indenrigs- og justitsministre fra de seks lande som har præsidentembedet fra 2007 frem til 2009, foreslår desuden oprettelsen af et Euro-atlantisk pagt mellem USA og EU i kampen mod terror.

I praksis vil pagten betyde, at hele området for retlige og indre anliggender, eksempelvis spørgsmål om politi, immigration og databaser bliver et fælles område for USA og EU.

Det mener i al fald Tony Bunyan, der er redaktør hos den frivillige borgerretsorganisation Statewatch, som siden 1991 har holdt både EU og nationale regeringer i ørene.

Organisationen lækkede i weekenden den ifølge Statewatch hemmelige rapport til offentligheden.

Det skete efter at den britiske avis The Guardian afslørede indholdet af rapporten, som fremsætter en række kontroversielle forslag om antiterrorbekæmpelse i EU.

I denne uge dukkede rapporten også op på flere officielle EU-sider. Ifølge EU-kommisionens oplysningskontor i Danmark har rapporten nemlig aldrig været hemmelig, men har blot været ramt af et sommerferielukket EU.

Yderligere internetkontrol og spiondroner
Future Group, der blandt andet tæller den svenske justitsminister Beatrice Ask (M) og den svenske asyl- og migrationsminister Tobias Billström(M), foreslår i rapporten indførelsen af ubemandede spiondroner til brug for politi, mens "terrorristers stigende misbrug af internettet" ifølge rapporten skal stoppes.

Derfor har "kontrol af internettet en afgørende rolle", siger Future Group og slår samtidig fast at "yderligere overvejelser om foranstaltninger mod terroristers brug af internettet er uundværlige."

Indsamlede informationer og videoovervågning skal effektivt og hurtigt kunne deles mellem medlemslandende og tredjepartslande.

Derfor skal udstyr standardiseres for at opnå bedre interoperabilitet, "især indenfor videoovervågning, internettelefoni og politiets brug af ubemandende droner," mener EU-ministrene.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Intel kan ikke følge med: Mangel på CPU'er får pc-priserne til at stige på det værst tænkelige tidspunkt
Processor-giganten Intel døjer med at følge med efterspørgslen, og det får priserne til at stige. "Vi oplever markant mangel på Intel-CPU’er, og den afledte effekt er derfor desværre, at de distributører, som har lager liggende, tager en markant højere pris end de normale Intel-distributionspriser," lyder det fra danske Proshop.
Computerworld
Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Danmark skal i den grad op i gear, hvis ikke vi skal køres helt bag ad dansen af Kina, lyder det fra bekymrede danske techfolk efter besøg i Kina.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Sådan vælger du det bedste intranet
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Det med det faktum, at det også vil berøre mere eller mindre samtlige ansatte og funktionsområder, hvorfor man alt andet lige skal gøre sig ekstra umage – både mht. valg af hvilken platform, men også mht. udarbejdelse af business case, implementering, udrulning samt adoption og uddannelse. Dette er en 40 siders udførlig guide til dig som skal i gang med at vælge intranetplatform til din virksomhed, og mangler inspiration til, hvordan hele processen bør køre fra start til slut.