Udklip fra "Report of the Informal High Level Advisory Group on the Future of European Home Affairs Policy ('The Future Group') June 2008".

EU klar til total overvågning af borgerne

EU-ministre foreslår i en lækket rapport mere overvågning. Ubemandende spion-droner og skærpet internetovervågning skal beskytte borgerne mod terror. Oplysningerne skal deles med USA.

Yderligere kontrol af internettet. Udveksling af information om borgerne. Ubemandede overvågningsdroner. Standardisering af videoovervågning og ip-telefoni.

Det er nogle af de redskaber som EU ifølge en lækket rapport fra den såkaldte Future Group skal bruge i kampen mod terror frem til 2015.

Future Group-rapporten, der er udarbejdet af en række indenrigs- og justitsministre fra de seks lande som har præsidentembedet fra 2007 frem til 2009, foreslår desuden oprettelsen af et Euro-atlantisk pagt mellem USA og EU i kampen mod terror.

I praksis vil pagten betyde, at hele området for retlige og indre anliggender, eksempelvis spørgsmål om politi, immigration og databaser bliver et fælles område for USA og EU.

Det mener i al fald Tony Bunyan, der er redaktør hos den frivillige borgerretsorganisation Statewatch, som siden 1991 har holdt både EU og nationale regeringer i ørene.

Organisationen lækkede i weekenden den ifølge Statewatch hemmelige rapport til offentligheden.

Det skete efter at den britiske avis The Guardian afslørede indholdet af rapporten, som fremsætter en række kontroversielle forslag om antiterrorbekæmpelse i EU.

I denne uge dukkede rapporten også op på flere officielle EU-sider. Ifølge EU-kommisionens oplysningskontor i Danmark har rapporten nemlig aldrig været hemmelig, men har blot været ramt af et sommerferielukket EU.

Yderligere internetkontrol og spiondroner
Future Group, der blandt andet tæller den svenske justitsminister Beatrice Ask (M) og den svenske asyl- og migrationsminister Tobias Billström(M), foreslår i rapporten indførelsen af ubemandede spiondroner til brug for politi, mens "terrorristers stigende misbrug af internettet" ifølge rapporten skal stoppes.

Derfor har "kontrol af internettet en afgørende rolle", siger Future Group og slår samtidig fast at "yderligere overvejelser om foranstaltninger mod terroristers brug af internettet er uundværlige."

Indsamlede informationer og videoovervågning skal effektivt og hurtigt kunne deles mellem medlemslandende og tredjepartslande.

Derfor skal udstyr standardiseres for at opnå bedre interoperabilitet, "især indenfor videoovervågning, internettelefoni og politiets brug af ubemandende droner," mener EU-ministrene.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.