Vi vil have mere batteri på smartphones

Kraftigere batterier er smartphone-ejernes største ønske - det er i hvert fald batteri-levetiden, de er mindst tilfredse med, viser ny undersøgelse.

Computerworld News Service: Mens smartphones er spækkede med funktioner som Wi-Fi, trykfølsomme skærme og integreret GPS, så er det nødvendigt at forbedre deres batterilevetid, for at brugerne får mest muligt ud af dem.

Det fremgår af en ny forbrugerundersøgelse, foretaget af analysefirmaet Canalys i adskillige europæiske lande. Den fastslår vigtigheden af at balancere funktionalitet med strømforbrug.

I en undersøgelse fra marts af over 4.000 brugere af mobiltelefoner, stod batterilevetid som det aspekt ved deres mobiltelefoner, som de var mindst tilfredse med.

En anden undersøgelse fra juni af 3.000 forbrugere viste, at en bedre batterilevetid end nuværende mobiltelefoner og bærbare ville gøre to tredjedele af respondenterne "mere" eller "meget mere" tilbøjelige til at købe en mobil internet-pc - en såkaldt mobile internet device, MID - der er designet til at gå på nettet, mens man er på farten.

Denne faktor havde ifølge undersøgelsen en stærkere indflydelse på købelysten end inkluderingen af funktioner som GPS, mobilt tv eller evnen til at foretage telefonopkald.

Brugsafgifter er en barriere
"Mange ejere gør i dag ikke fuld brug af deres smartphones funktioner," udtaler Pete Cunningham, senioranalytiker hos Canalys.

"Bekymringer over brugspriser er stadig en stor barriere, selvom bredere tilgængelighed af flatrate-priser for data vil hjælpe på det, og det er også nødvendigt at forbedre brugervenligheden for visse applikationer på mange enheder," tilføjer han.

Folk er også varsomme over for at tappe batteriet for strøm, så de ikke kan foretage opkald. Det hjælper heller ikke ligefrem på batterilevetiden at have GPS og Wi-Fi tændt. Det gør det heller ikke at have en stor lysstærk skærm til navigation eller webbrowsing, påpeger Cunningham.

Canalys vurderer, at 58 procent af alle smartphones, der blev leveret i Europa, Mellemøsten og Afrika i andet kvartal, havde integreret Wi-Fi, 13 procent havde trykfølsom skærm til stylus eller finger og 38 procent havde integreret GPS.

"Men der er en klar efterspørgsel for de funktioner og applikationer, og fremskridt i batteriteknologier vil muliggøre ganske betragtelige ændringer i brugsmønstre med al den omsætningsstigning for tjenester, som det ville bringe med sig," siger Pete Cunningham.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.