Vi vil have mere batteri på smartphones

Kraftigere batterier er smartphone-ejernes største ønske - det er i hvert fald batteri-levetiden, de er mindst tilfredse med, viser ny undersøgelse.

Computerworld News Service: Mens smartphones er spækkede med funktioner som Wi-Fi, trykfølsomme skærme og integreret GPS, så er det nødvendigt at forbedre deres batterilevetid, for at brugerne får mest muligt ud af dem.

Det fremgår af en ny forbrugerundersøgelse, foretaget af analysefirmaet Canalys i adskillige europæiske lande. Den fastslår vigtigheden af at balancere funktionalitet med strømforbrug.

I en undersøgelse fra marts af over 4.000 brugere af mobiltelefoner, stod batterilevetid som det aspekt ved deres mobiltelefoner, som de var mindst tilfredse med.

En anden undersøgelse fra juni af 3.000 forbrugere viste, at en bedre batterilevetid end nuværende mobiltelefoner og bærbare ville gøre to tredjedele af respondenterne "mere" eller "meget mere" tilbøjelige til at købe en mobil internet-pc - en såkaldt mobile internet device, MID - der er designet til at gå på nettet, mens man er på farten.

Denne faktor havde ifølge undersøgelsen en stærkere indflydelse på købelysten end inkluderingen af funktioner som GPS, mobilt tv eller evnen til at foretage telefonopkald.

Brugsafgifter er en barriere
"Mange ejere gør i dag ikke fuld brug af deres smartphones funktioner," udtaler Pete Cunningham, senioranalytiker hos Canalys.

"Bekymringer over brugspriser er stadig en stor barriere, selvom bredere tilgængelighed af flatrate-priser for data vil hjælpe på det, og det er også nødvendigt at forbedre brugervenligheden for visse applikationer på mange enheder," tilføjer han.

Folk er også varsomme over for at tappe batteriet for strøm, så de ikke kan foretage opkald. Det hjælper heller ikke ligefrem på batterilevetiden at have GPS og Wi-Fi tændt. Det gør det heller ikke at have en stor lysstærk skærm til navigation eller webbrowsing, påpeger Cunningham.

Canalys vurderer, at 58 procent af alle smartphones, der blev leveret i Europa, Mellemøsten og Afrika i andet kvartal, havde integreret Wi-Fi, 13 procent havde trykfølsom skærm til stylus eller finger og 38 procent havde integreret GPS.

"Men der er en klar efterspørgsel for de funktioner og applikationer, og fremskridt i batteriteknologier vil muliggøre ganske betragtelige ændringer i brugsmønstre med al den omsætningsstigning for tjenester, som det ville bringe med sig," siger Pete Cunningham.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.