Artikel top billede

Analyse: It-forbrugets vækst sænker farten

Selvom det samlede globale it-forbrug forventes at nå op over 18.000.000.000.000 kroner i 2009, reduceres væksten med cirka to procentpoint pr. år.

Computerworld News Service: Analysehuset Gartner forudser, at væksten i det globale it-forbrug vil nedsættes til seks procent i 2009. Dog påpeges det, at dette vil repræsentere en rimelig robust vækst i en generelt dårlig økonomi.

Gartner forudser, at det samlede globale it-forbrug vil nå op på 18,2 billioner - det vil sige tusind milliarder - kroner (3,6 billioner dollar) i 2009, hvilket er en forøgelse på seks procent i forhold til det beregnede samlede tal på 17,2 billioner kroner i 2008.

Den samlede globale vækst i it-forbrug forventes at blive på otte procent i år og var på 10 procent i 2007 i forhold til året før, ifølge Gartner.

Forbruget på software (med en forventet vækst på otte procent i 2009) og it-tjenester (med en forventet vækst på syv procent i 2009) vil blive de hurtigst voksende sektorer, mens væksten i forbruget på computerhardware forventes at blive på kun fire procent næste år, hvilket er et fald fra 10 procent i 2007.

Forbruget på telekommunikation, som står for mere end halvdelen af det samlede it-forbrug på verdensplan, vil opleve en vækst på forventede seks procent i 2009, hvilket giver et globalt forbrug på telekommunikation på omkring 10,6 billioner kroner.

Stærkt grundlag

Ifølge Jim Tully, vice president og anerkendt analytiker hos Gartner, så vil væksten i it-forbruget på trods af den forventede lavere vækst end i 2007 og 2008 stadig være langt højere end i mange andre dele af økonomien, som fortsat vil påvirkes negativt af USA's nylige økonomiske nedtur.

"I de kommende år vil vi se en reduceret vækst, men grundlaget forbliver stærkt," siger han.

"Fremkommende regioner, udskiftning af forældede systemer og teknologiske landvindinger driver væksten."

Gartner forventer, at forbruget på telekommunikation vil vokse langsomt og om fem års tid kun vil stå for 44 procent af markedet. Da den fortsatte brug af ældre telekommunikationssystemer vil nedsætte væksten i forbruget på telekommunikation, mener Gartner, at denne sektor også vil hæmme det samlede it-forbrug.

Herudover giver Gartner en forsigtig bemærkning angående væksten i forbruget på software, da software-as-a-service, service-orienteret-arkitektur og open source-software alle giver de traditionelle softwarekøbsmodeller hård konkurrence.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere