Mobilen skal gøre dig til en sikker bilist

I fremtiden får de danske bilister trafikmeldingerne læst op på mobilen, hvis det står til DR. Det skal øge trafiksikkerheden.

For tiden kører en udvalgt skare rundt på de danske veje med helt særligt udstyr.

Det er DR's trafikrapportere, der afprøver en ny teknologi, der skal gøre det muligt at få oplæst trafikmeldinger på mobiltelefonen, uden at skulle løfte så meget som en finger fra rattet.

Den nye teknologi skal være med til at give bedre sikkerhed og mere målrettet trafikinformation, forklarer projekleder hos DR, Allan Kongsted.

"Tidligere har vi udsendt trafikinformationer til rigtig mange mennesker. Men meldingerne er jo i sagens natur lokale, fordi de typisk vedrører en konkret situation. Derfor har der været rigtig mange, der har modtaget dem uden at have brug for dem," siger han.

Talebesvær
Den tid skulle med den nye opfindelse være forbi. Med det nye system er det nemlig kun de trafikanter, meldingen vedrører, der modtager den.

Helt uden startvanskeligheder er teknologien dog ikke.

"Vores største problem er faktisk at få talegenkendelsen til at fungere. Vi trækker teksterne ud af en database, som så bliver omsat til syntetisk tale," siger Allan Kongsted.

Netop tekst-til-tale-teknologien er i Danmark ikke særligt veludviklet, men det er noget, der konstant arbejdes på, forsikrer han.

Masserne må vente
Selvom den nye udsendingsform er lovende, går der endnu lidt tid, før den vil finde vej til den brede befolkning, forklarer Allan Kongsted.

For at mobiltelefonen selv kan afspille den indkommende trafikbesked, som DR udsender, kræver det nemlig, at den er udstyret med et specielt simkort.

Det er på længere sigt meningen, at teleudbyderne skal tilbyde denne service som led i deres abonnementer.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.