Mobilen skal gøre dig til en sikker bilist

I fremtiden får de danske bilister trafikmeldingerne læst op på mobilen, hvis det står til DR. Det skal øge trafiksikkerheden.

For tiden kører en udvalgt skare rundt på de danske veje med helt særligt udstyr.

Det er DR's trafikrapportere, der afprøver en ny teknologi, der skal gøre det muligt at få oplæst trafikmeldinger på mobiltelefonen, uden at skulle løfte så meget som en finger fra rattet.

Den nye teknologi skal være med til at give bedre sikkerhed og mere målrettet trafikinformation, forklarer projekleder hos DR, Allan Kongsted.

"Tidligere har vi udsendt trafikinformationer til rigtig mange mennesker. Men meldingerne er jo i sagens natur lokale, fordi de typisk vedrører en konkret situation. Derfor har der været rigtig mange, der har modtaget dem uden at have brug for dem," siger han.

Talebesvær
Den tid skulle med den nye opfindelse være forbi. Med det nye system er det nemlig kun de trafikanter, meldingen vedrører, der modtager den.

Helt uden startvanskeligheder er teknologien dog ikke.

"Vores største problem er faktisk at få talegenkendelsen til at fungere. Vi trækker teksterne ud af en database, som så bliver omsat til syntetisk tale," siger Allan Kongsted.

Netop tekst-til-tale-teknologien er i Danmark ikke særligt veludviklet, men det er noget, der konstant arbejdes på, forsikrer han.

Masserne må vente
Selvom den nye udsendingsform er lovende, går der endnu lidt tid, før den vil finde vej til den brede befolkning, forklarer Allan Kongsted.

For at mobiltelefonen selv kan afspille den indkommende trafikbesked, som DR udsender, kræver det nemlig, at den er udstyret med et specielt simkort.

Det er på længere sigt meningen, at teleudbyderne skal tilbyde denne service som led i deres abonnementer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.