It-folk arbejder alt for meget

Stigende arbejdspres betyder, at britiske it-folk har en længere arbejdsdag end for to år siden. Det har konsekvenser for deres helbred og sociale liv.

Sidder du også længere og længere på kontoret uden, at du kan mærke det på lønchecken?

I så fald er du ikke den eneste.

Det viser en undersøgelse, som et rekrutteringsbureau har foretaget blandt 500 britiske it-folk.

Næsten halvdelen af dem der medvirkede i undersøgelsen, har en længere arbejdsdag end for to år siden.

Mere end hver fjerde arbejder mellem 48 timer og 60 timer om ugen, og fem procent arbejder mellem 60 timer og 75 timer om ugen.

40 procent af de medvirkende forklarer de længere arbejdstider med, at deres job er blevet mere krævende. Men på trods af de stigende krav er det blot hver tiende, der får betaling for deres overarbejde.

Dårligt helbred og intet socialt liv
De lange arbejdstider kan have skadelige effekter, og 40 procent af oplyser da også, at de lange arbejdstider har negative konsekvenser for deres helbred.

61 procent oplyser, at arbejdet går udover deres sociale liv, og hele 41 procent kan berette, at de slet ikke har overskud til at have et socialt liv ved siden af arbejdet.

Direktøren for rekrutteringsfirmaet www.theitjobboard.co.uk, der har foretaget undersøgelsen mener, at tallene giver grund til at tage den britiske arbejdskultur op til revision.

"Arbejdsgiverne må tage ansvar for de konsekvenser, som overarbejdet har på de ansattes helbred. Det er bydende nødvendigt, at virksomhederne ikke presser deres ansatte i en sådan grad, at de bliver udbrændte," siger Alex Farrell, administrerende direktør hos www.theitjobboard.co.uk, til det britiske it-medie IT Week.

Tilbage er der blot at spørge - hvor meget arbejder du?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.