It-folk arbejder alt for meget

Stigende arbejdspres betyder, at britiske it-folk har en længere arbejdsdag end for to år siden. Det har konsekvenser for deres helbred og sociale liv.

Sidder du også længere og længere på kontoret uden, at du kan mærke det på lønchecken?

I så fald er du ikke den eneste.

Det viser en undersøgelse, som et rekrutteringsbureau har foretaget blandt 500 britiske it-folk.

Næsten halvdelen af dem der medvirkede i undersøgelsen, har en længere arbejdsdag end for to år siden.

Mere end hver fjerde arbejder mellem 48 timer og 60 timer om ugen, og fem procent arbejder mellem 60 timer og 75 timer om ugen.

40 procent af de medvirkende forklarer de længere arbejdstider med, at deres job er blevet mere krævende. Men på trods af de stigende krav er det blot hver tiende, der får betaling for deres overarbejde.

Dårligt helbred og intet socialt liv
De lange arbejdstider kan have skadelige effekter, og 40 procent af oplyser da også, at de lange arbejdstider har negative konsekvenser for deres helbred.

61 procent oplyser, at arbejdet går udover deres sociale liv, og hele 41 procent kan berette, at de slet ikke har overskud til at have et socialt liv ved siden af arbejdet.

Direktøren for rekrutteringsfirmaet www.theitjobboard.co.uk, der har foretaget undersøgelsen mener, at tallene giver grund til at tage den britiske arbejdskultur op til revision.

"Arbejdsgiverne må tage ansvar for de konsekvenser, som overarbejdet har på de ansattes helbred. Det er bydende nødvendigt, at virksomhederne ikke presser deres ansatte i en sådan grad, at de bliver udbrændte," siger Alex Farrell, administrerende direktør hos www.theitjobboard.co.uk, til det britiske it-medie IT Week.

Tilbage er der blot at spørge - hvor meget arbejder du?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.