Sådan siger du farvel til it-stress

Pas på it-folk! I har særlig stor risiko for at gå ned med stress. Læs hvordan du undgår at falde i stress-fælden.

Bliver din arbejdsdag mere og mere hektisk, flyder dine arbejdsdage sammen, svigter hukommelsen, og har du ikke længere overskud til at føre et socialt liv ved siden af arbejdet?

Det kan være signaler om, at du skal sætte tempoet ned, hvis du ikke vil rammes af stress.

Og du er sandsynligvis særligt udsat, fordi ansatte i it-branchen har særlig stor risiko for at gå ned med stress.

En ny undersøgelse viste fornyeligt, at britiske it-folk rammes af helbredsproblemer og et forkrøblet socialt-liv, fordi de oplever et stigende arbejdspres.

"Stress er et grundlæggende problem i it-branchen. Som den britiske undersøgelse viser, så inddrager folk med stress-symptomer ofte deres fritid til fordel for arbejdet," siger psykolog Einar Baldursson.

Han er leder af Center for Arbejds- og Organisationspsykologi på Aalborg Universitet og har forsket i it-arbejdernes stressede hverdag. Når du giver køb på din fritid, risikerer du at komme ud på et skråplan, mener Einar Baldursson.

"Det er en farlig strategi. Du mister ikke blot livskvalitet, du får også mindre tid til at samle kræfter og risikerer at blive endnu mere stresset," siger han.

Prioriter din fritid
Hvis du vil undgå stress, skal du ikke blot fokusere på din arbejdsdag, men også på din fritid. Derfor udskriver Einar Baldursson blandt andet recepter på teaterforestillinger til folk, der er ved at gå ned med stress.

Men også motion er vigtigt.

"Det er vigtigt, at du sætter tid af til fysisk aktivitet. Motion er godt for din hjerne, og det giver dig overskud. Du skal helst bruge så mange muskelgrupper som muligt, derfor anbefaler jeg ofte, at folk begynder at svømme," siger Einar Baldursson.

Han understreger, at motion, teaterture og kolde øl med vennerne ikke er tilstrækkelig behandling, hvis du er blevet ramt af stress. Men det kan gøre dig i bedre stand til at håndtere en stresset hverdag.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Se Danmarks Statistik-CIO'ens omfattende it-sikkerhedsplan efter hackerangreb i 2016
Interview: Danmarks Statistik blev udsat for et ransomware-angreb i 2016. Det har medført en række erfaringer, som nu spiller ind i den samlede it-sikkerhedsplan. Intet af it-infrastrukturen er placeret i skyen. "Det kan godt være, at vi ikke har ét bestemt system, som ville sætte Danmark i fare, hvis det blev lækket til ondsindede magter, men den samlede mængde data ville nok kunne gøre det," siger CIO Annie Stahel.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.