Sådan siger du farvel til it-stress

Pas på it-folk! I har særlig stor risiko for at gå ned med stress. Læs hvordan du undgår at falde i stress-fælden.

Bliver din arbejdsdag mere og mere hektisk, flyder dine arbejdsdage sammen, svigter hukommelsen, og har du ikke længere overskud til at føre et socialt liv ved siden af arbejdet?

Det kan være signaler om, at du skal sætte tempoet ned, hvis du ikke vil rammes af stress.

Og du er sandsynligvis særligt udsat, fordi ansatte i it-branchen har særlig stor risiko for at gå ned med stress.

En ny undersøgelse viste fornyeligt, at britiske it-folk rammes af helbredsproblemer og et forkrøblet socialt-liv, fordi de oplever et stigende arbejdspres.

"Stress er et grundlæggende problem i it-branchen. Som den britiske undersøgelse viser, så inddrager folk med stress-symptomer ofte deres fritid til fordel for arbejdet," siger psykolog Einar Baldursson.

Han er leder af Center for Arbejds- og Organisationspsykologi på Aalborg Universitet og har forsket i it-arbejdernes stressede hverdag. Når du giver køb på din fritid, risikerer du at komme ud på et skråplan, mener Einar Baldursson.

"Det er en farlig strategi. Du mister ikke blot livskvalitet, du får også mindre tid til at samle kræfter og risikerer at blive endnu mere stresset," siger han.

Prioriter din fritid
Hvis du vil undgå stress, skal du ikke blot fokusere på din arbejdsdag, men også på din fritid. Derfor udskriver Einar Baldursson blandt andet recepter på teaterforestillinger til folk, der er ved at gå ned med stress.

Men også motion er vigtigt.

"Det er vigtigt, at du sætter tid af til fysisk aktivitet. Motion er godt for din hjerne, og det giver dig overskud. Du skal helst bruge så mange muskelgrupper som muligt, derfor anbefaler jeg ofte, at folk begynder at svømme," siger Einar Baldursson.

Han understreger, at motion, teaterture og kolde øl med vennerne ikke er tilstrækkelig behandling, hvis du er blevet ramt af stress. Men det kan gøre dig i bedre stand til at håndtere en stresset hverdag.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.