Sådan siger du farvel til it-stress

Pas på it-folk! I har særlig stor risiko for at gå ned med stress. Læs hvordan du undgår at falde i stress-fælden.

Bliver din arbejdsdag mere og mere hektisk, flyder dine arbejdsdage sammen, svigter hukommelsen, og har du ikke længere overskud til at føre et socialt liv ved siden af arbejdet?

Det kan være signaler om, at du skal sætte tempoet ned, hvis du ikke vil rammes af stress.

Og du er sandsynligvis særligt udsat, fordi ansatte i it-branchen har særlig stor risiko for at gå ned med stress.

En ny undersøgelse viste fornyeligt, at britiske it-folk rammes af helbredsproblemer og et forkrøblet socialt-liv, fordi de oplever et stigende arbejdspres.

"Stress er et grundlæggende problem i it-branchen. Som den britiske undersøgelse viser, så inddrager folk med stress-symptomer ofte deres fritid til fordel for arbejdet," siger psykolog Einar Baldursson.

Han er leder af Center for Arbejds- og Organisationspsykologi på Aalborg Universitet og har forsket i it-arbejdernes stressede hverdag. Når du giver køb på din fritid, risikerer du at komme ud på et skråplan, mener Einar Baldursson.

"Det er en farlig strategi. Du mister ikke blot livskvalitet, du får også mindre tid til at samle kræfter og risikerer at blive endnu mere stresset," siger han.

Prioriter din fritid
Hvis du vil undgå stress, skal du ikke blot fokusere på din arbejdsdag, men også på din fritid. Derfor udskriver Einar Baldursson blandt andet recepter på teaterforestillinger til folk, der er ved at gå ned med stress.

Men også motion er vigtigt.

"Det er vigtigt, at du sætter tid af til fysisk aktivitet. Motion er godt for din hjerne, og det giver dig overskud. Du skal helst bruge så mange muskelgrupper som muligt, derfor anbefaler jeg ofte, at folk begynder at svømme," siger Einar Baldursson.

Han understreger, at motion, teaterture og kolde øl med vennerne ikke er tilstrækkelig behandling, hvis du er blevet ramt af stress. Men det kan gøre dig i bedre stand til at håndtere en stresset hverdag.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.