Sådan kommer du i gang med agil udvikling

Agil udvikling har markeret sig som et markant brud med traditionelle forestillinger om softwareudvikling. Nu sammenfattes to års udviklingsarbejde i en casebaseret inspirationsbog.

Agil Udvikling er et projekt og et netværk af private virksomheder og offentlige forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Projektets har i de seneste to år haft til formål at bringe praktiske cases om agil-udvikling frem i dagens lys.

Resultaterne er nu blevet sammenfattet i en bog, der skal virke som inspiration og arbejdsredskab for virksomheder, der vil arbejde efter agile principper.

Case-historierne i bogen er baseret på projekter i virksomheder som Novo Nordisk, Skov og Danfoss.

"Hensigten med projektet har været at styrke udviklingssamarbejdet mellem virksomheder og forskningsmiljøer og at frembringe erfaring med nye udviklingsmetoder," fortæller Jørgen Biegel, der er medforfatter til bogen.

"Forskningsresultaterne tyder på, at der i mange organisationer er fordele at hente fra dette felt, når det gælder kompetenceudvikling, projektstyring, produktivitet og kvalitet," siger han.

Staten står bag
Det er Rådet for Teknologi og Innovation under Videnskabsministeriet, der har finansieret projektet gennem de sidste to år.

"Grunden til at staten bidrager til udviklingsarbejdet er, at der ikke var ret mange konkrete case-histroier om agil udvikling, hvilket vores resultatorienterede arbejde nu har ændret," siger Jørgen Biegel.

Agile er en fællesbetegnelse for metoder til eksempelvis udvikling af software.

Metoden er kendetegnet ved meget korte udviklingsintervaller på eksempelvis fire uger. Produktet evalueres efter hvert interval, og erfaringerne bruges til gradvist at forfine produktet.

Metoden er således meget anderledes end den traditionelle software-udviklingsmodel, hvor en applikation udvikles i meget lange intervaller, og derved ikke forbedres lidt efter lidt.

Bogen "Agil udvikling" er på 111 sider, koster 50 kroner og har ISBN-nr 978-87-991724-1-2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.