Artikel top billede

VMware: Det traditionelle operativsystem forsvinder

VMware har offentliggjort en ny type operativsystem og mener, at det traditionelle operativsystem snart er historie.

Computerworld News Service: I en tale ved VMworld konferencen i Las Vegas beskrev VMwares direktør, Paul Maritz, virksomhedens planer om at tilbyde et "virtuelt datacenter operativsystem" til mere fleksibel og effektiv styring af server-applikationer.

VDC OS er et forsøg på at udvide anvendelsen af virtualisering ud over serverniveauet ved anvende de samme principper til andet hardware i et data-center, herunder netværks-switches og lagring.

Ved at skabe dette virtuelle miljø vil it-afdelingerne være i stand til at flytte applikationers ressourcebrug til ny hardware, når ekstra kapacitet er nødvendigt, og samtidig oprette nye miljøer til afvikling af applikationer hurtigere. En form for intern cloud-computing i data-centret.

Traditionelt OS på vej væk

VMware offentliggjorde VDC OS mandag, og Maritzs opgave tirsdag var at sælge det til en hal fyldt med VMware-kunder. Størstedelen af de produkter, som samlet vil udgøre VDC OS, eksisterer dog ikke i dag. Virksomheden forklarer, at der løbende vil komme ny software i hele 2009.

Maritz nævnte knap nok Microsoft i sit time-lange indlæg, men han indikerede, at Microsoft, der i øjeblikket ser ud til at blive VMwares største konkurrent, ikke vil vinde noget ved at associere sin egen Hyper-V virtualiseringssoftware med Windows-styresystemet.

"Det traditionelle operativsystem er stort set forsvundet. Det vil blive dekonstrueret og samlet igen for at gøre det mere nyttigt i datacenter-miljøer," sagde Maritz i sin første offentlige tale, siden han overtog styringen af VMware i juli.

Hvad er det, VMware udvikler?

Ved en spørgerunde senere på konferencen blev Maritz spurgt, om VMware bygger sit eget OS. Maritz svarede:

"Ja og nej. Det afhænger af, hvad du mener med et operativsystem. Det er et operativsystem i den forstand, at det trækker applikations-belastninger væk fra den underliggende infrastruktur, ligesom traditionelle operativsystemer gør, men systemet håndterer applikationerne anderledes."

"Det har mange paralleller med et OS i den forstand, at det har API's og tjenester, men det er ikke et traditionelt styresystem. Hvad vi forventer, er, at folk i stigende grad vil benytte sig af det virtuelle datacenter OS til at konstruere nye typer af applikationer, der vil opfylde de opgaver, som du kan se i traditionelle operativsystemer."

"Vi har længe diskuteret, hvorvidt vi skulle beskrive VDC OS som et operativsystem, virtuel infrastruktur eller et meta-operativsystem. Grunden til at vi valgte virtuelt datacenter OS var, at vi i vores interaktion med kunder forsøgte at skitsere, hvad vi gjorde, og de sagde straks: I er ved at udvikle et OS. Vi kunne integrere hypervisor i et traditionelt OS, og det er stadig en mulighed i fremtiden, men det er ikke det, vi har besluttet at gøre lige nu," forklarer Maritz.

Gaber over for meget

Han erkender, at VMware har gabt over en stor mundfuld og forklarer, at succesen vil afhænge af et tæt samarbejde med partnere. Han blev efterfølgende spurgt, hvad der vil være de største udfordringer for VMware i det kommende år.

"Som med alle andre ting er der det lille spørgsmål om udførelse. Vi er nødt til at modne som en organisation på flere områder for at nå vores mål. Det omfatter blandt andet, at vi skal lære at håndtere flere interne tekniske projekter og imødekomme tidsfrister for levering af de nye produkter," forklarede Maritz.

VMware er gået fra at være den eneste spiller indenfor virtualisering til nu at blive konfronteret med nye konkurrenter som for eksempel Microsoft. Maritz jokede med, at Microsoft, hvor han engang arbejdede, mangler kritiske virtualiserings-funktioner, som ikke vil udkomme før Windows 3000 eller lignende.

"Men man kan selvfølgelig ikke ignorere Microsoft fuldstændigt," tilføjede han.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere