Computerworld lancerer vidensbank for it-chefer

Ny artikelserie og vidensbank samler råd, viden og værktøjer til alle danske it-chefer.

It-Akademiet er Computerworlds nye vidensbank for it-chefer, som søger skarpe input til hverdagens ledelsesudfordringer i Danmarks digitale virksomheder.

cw.dk/it-akademiet giver vi overblikket over vores bedste artikler med praktisk viden, gode råd og konkrete værktøjer til at håndtere it-lederens taktiske og strategiske udfordringer. Samtidig har vi lanceret It-Akademiet som en ny artikelserie, hvor danske og internationale eksperter i it-ledelse hver uge vil give deres bedste råd til typiske problemstillinger i it-chefens dagligdag.

Artiklerne er tænkt som skarpe indgange og inspiration til en række afgørende ledelsesdiscipliner. Derfor vil vi bestræbe os på samtidig at skære igennem mængden af litteratur og viden på nettet ved at henvise til udvalgte kilder, hvor der er relevant, dybere viden at hente.

It-chefen skal være forandringsagent
Ifølge rapporten IT i Praksis 2008 fra Rambøll Management og Dansk IT ser it-cheferne i dag sig selv som strateger og forandringsagenter. It-chefen peger selv på strategi, forandringsledelse og kommunikation som de tre vigtigste kompetencer hos en it-leder. Men deres kolleger i forretningsledelsen ser teknologi, projektledelse og strategi som de tre vigtigste kompetencer hos en it-leder.

IT i Praksis konkluderer, at netop forretningsudviklingen i stigende grad stiller krav om ændringer i den teknologi, der bærer forretningsprocesserne og derfor vender sig mod it-ledelsen. Så for overhovedet at få den ønskede indflydelse som forandringsagent, skal it-chefen lede og udvikle de daglige it-operationer til topkarakter.

Det kræver et stadig højere niveau af aktuel viden om it-ledelse, som det vil være It-Akademiets mission at opsamle, destillere og formidle.

Konflikter og kravspecifikationer
I en af seriens første artikler præsenterer professor på IT-Universitetet Søren Lauesen sin indgang til de problemer, som ikke kun it-ledere, men enhver der har skullet skrive en kravspecifikation, kender til: Hvilke faldgruber skal man for alt i verden undgå?

Gå heller ikke glip af artiklen om konflikthåndtering med fem gode råd fra tidligere it-chef i Københavns Kommune Jimmy Kevin Pedersen, der i dag blandt andet er ekstern lektor på IT-Universitetets masteruddannelse i it-ledelse.

I It-Akademiet finder du også - allerede nu - artikler om projektledelse, stress, medarbejdermotivation og meget andet, lige som vi fremover vil blive ved med at udbygge vidensbanken, så man altid kan bruge It-Akademiet som inspirationskilde til metoder, løsninger og arbejdsredskaber, der virker i hverdagen.

Redaktør for artikelserien og temasiden er journalist, cand.scient.pol. Kristian Hansen, som gerne hører om dine største udfordringer som it-chef på k.hansen@cw.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.