Computerworld lancerer vidensbank for it-chefer

Ny artikelserie og vidensbank samler råd, viden og værktøjer til alle danske it-chefer.

It-Akademiet er Computerworlds nye vidensbank for it-chefer, som søger skarpe input til hverdagens ledelsesudfordringer i Danmarks digitale virksomheder.

cw.dk/it-akademiet giver vi overblikket over vores bedste artikler med praktisk viden, gode råd og konkrete værktøjer til at håndtere it-lederens taktiske og strategiske udfordringer. Samtidig har vi lanceret It-Akademiet som en ny artikelserie, hvor danske og internationale eksperter i it-ledelse hver uge vil give deres bedste råd til typiske problemstillinger i it-chefens dagligdag.

Artiklerne er tænkt som skarpe indgange og inspiration til en række afgørende ledelsesdiscipliner. Derfor vil vi bestræbe os på samtidig at skære igennem mængden af litteratur og viden på nettet ved at henvise til udvalgte kilder, hvor der er relevant, dybere viden at hente.

It-chefen skal være forandringsagent
Ifølge rapporten IT i Praksis 2008 fra Rambøll Management og Dansk IT ser it-cheferne i dag sig selv som strateger og forandringsagenter. It-chefen peger selv på strategi, forandringsledelse og kommunikation som de tre vigtigste kompetencer hos en it-leder. Men deres kolleger i forretningsledelsen ser teknologi, projektledelse og strategi som de tre vigtigste kompetencer hos en it-leder.

IT i Praksis konkluderer, at netop forretningsudviklingen i stigende grad stiller krav om ændringer i den teknologi, der bærer forretningsprocesserne og derfor vender sig mod it-ledelsen. Så for overhovedet at få den ønskede indflydelse som forandringsagent, skal it-chefen lede og udvikle de daglige it-operationer til topkarakter.

Det kræver et stadig højere niveau af aktuel viden om it-ledelse, som det vil være It-Akademiets mission at opsamle, destillere og formidle.

Konflikter og kravspecifikationer
I en af seriens første artikler præsenterer professor på IT-Universitetet Søren Lauesen sin indgang til de problemer, som ikke kun it-ledere, men enhver der har skullet skrive en kravspecifikation, kender til: Hvilke faldgruber skal man for alt i verden undgå?

Gå heller ikke glip af artiklen om konflikthåndtering med fem gode råd fra tidligere it-chef i Københavns Kommune Jimmy Kevin Pedersen, der i dag blandt andet er ekstern lektor på IT-Universitetets masteruddannelse i it-ledelse.

I It-Akademiet finder du også - allerede nu - artikler om projektledelse, stress, medarbejdermotivation og meget andet, lige som vi fremover vil blive ved med at udbygge vidensbanken, så man altid kan bruge It-Akademiet som inspirationskilde til metoder, løsninger og arbejdsredskaber, der virker i hverdagen.

Redaktør for artikelserien og temasiden er journalist, cand.scient.pol. Kristian Hansen, som gerne hører om dine største udfordringer som it-chef på k.hansen@cw.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.