Karsten Ree har ifølge eget udsagn solgt sin forretning kontant. Foto: Jakob Boserup

eBays milliardkøb er en lottokupon

Virksomhedsmæglere vurderer, at salget af Den Blå Avis var en god handel for Karsten Ree, mens det er mere usikkert, om eBay gjorde et godt køb.

2,1 milliarder kroner. Så meget indbragte salget af Karsten Rees annonceimperium, da eBay meldte sig på banen med et købstilbud. Ifølge den amerikanske virksomhed selv er det et godt køb, men to danske virksomhedsmæglere er knap så sikre.

"Umiddelbart lyder det som en særdeles høj pris, og det er begrundet i flere ting. Det er blandt andet en høj pris set i forhold til den finansielle situation i øjeblikket," siger partner Henrik Schrøder, der er virksomhedsmægler i Schrøder Partners.

Også partner Jan Larsen fra LNP Group peger på, at det i første omgang er Karsten Ree, der har gjort den gode handel.

"Det lyder som om, at han har fået en rigtig god pris, og det er også derfor, han sælger. Det må han også selv mene, for ellers ville han ikke sælge. Han mangler jo ikke penge, men han har set, at det er en god pris i det her marked," siger Jan Larsen med henvisning til den ustabile finansielle situation på verdensplan.

eBay: Værdierne er til stede
Den amerikanske e-handelsgigants topchef i rubrikannonceafdelingen, Jacob Fonnesbech Aqraou, ser et stort potentiale i hele Karsten Rees pakke, som eBay ifølge sælgeren købte kontant.

"2,1 milliarder lyder af mange penge, og det er det også, men vi synes, at der er værdier for de penge, og at vi har gjort en god handel, hvis vi sammenligner med andre handler," siger Jacob Fonnesbech Aqraou til Computerworld.

Ifølge Business.dk forventer Den Blå Avis, Bilbasen og Bilinfo en samlet omsætning på 300 millioner kroner i år, mens driftsresultatet skulle ende på 58 millioner kroner. Det er dermed langt fra en milliard-forretning, som eBay overtager.

"Det kan godt være de kan øge forretningen med 50 procent i Danmark, men selv en vækst på 50 procent vil formentlig ikke kunne forsvare den pris, hvis man ser på en tilbagebetalingsmodel. Det vil stadig være et voldsomt dyrt køb. Det er for at lave en international ekspansion, at eBay giver så høj en pris," vurderer Henrik Schrøder.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.