Karsten Ree har ifølge eget udsagn solgt sin forretning kontant. Foto: Jakob Boserup

eBays milliardkøb er en lottokupon

Virksomhedsmæglere vurderer, at salget af Den Blå Avis var en god handel for Karsten Ree, mens det er mere usikkert, om eBay gjorde et godt køb.

2,1 milliarder kroner. Så meget indbragte salget af Karsten Rees annonceimperium, da eBay meldte sig på banen med et købstilbud. Ifølge den amerikanske virksomhed selv er det et godt køb, men to danske virksomhedsmæglere er knap så sikre.

"Umiddelbart lyder det som en særdeles høj pris, og det er begrundet i flere ting. Det er blandt andet en høj pris set i forhold til den finansielle situation i øjeblikket," siger partner Henrik Schrøder, der er virksomhedsmægler i Schrøder Partners.

Også partner Jan Larsen fra LNP Group peger på, at det i første omgang er Karsten Ree, der har gjort den gode handel.

"Det lyder som om, at han har fået en rigtig god pris, og det er også derfor, han sælger. Det må han også selv mene, for ellers ville han ikke sælge. Han mangler jo ikke penge, men han har set, at det er en god pris i det her marked," siger Jan Larsen med henvisning til den ustabile finansielle situation på verdensplan.

eBay: Værdierne er til stede
Den amerikanske e-handelsgigants topchef i rubrikannonceafdelingen, Jacob Fonnesbech Aqraou, ser et stort potentiale i hele Karsten Rees pakke, som eBay ifølge sælgeren købte kontant.

"2,1 milliarder lyder af mange penge, og det er det også, men vi synes, at der er værdier for de penge, og at vi har gjort en god handel, hvis vi sammenligner med andre handler," siger Jacob Fonnesbech Aqraou til Computerworld.

Ifølge Business.dk forventer Den Blå Avis, Bilbasen og Bilinfo en samlet omsætning på 300 millioner kroner i år, mens driftsresultatet skulle ende på 58 millioner kroner. Det er dermed langt fra en milliard-forretning, som eBay overtager.

"Det kan godt være de kan øge forretningen med 50 procent i Danmark, men selv en vækst på 50 procent vil formentlig ikke kunne forsvare den pris, hvis man ser på en tilbagebetalingsmodel. Det vil stadig være et voldsomt dyrt køb. Det er for at lave en international ekspansion, at eBay giver så høj en pris," vurderer Henrik Schrøder.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere






Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.