Svenske David Axmark forlader nu sin stilling hos Sun. Foto: Henrik Frydkjær

MySQL-stifter forlader Sun i protest

"Jeg HADER alle de regler, som jeg er nødt til at følge, og jeg HADER også at bryde dem," siger David Axmark ni måneder efter, at Sun opkøbte MySQL for en milliard dollar.

Computerworld News Service: David Axmark, medstifter af og tidligere chefingeniør i MySQL, har sagt op hos Sun Microsystems få uger efter, en anden medstifter af MySQL udtalte, at han også kunne tænkes at forlade virksomheden.

"Jeg har overvejet min rolle hos Sun og besluttet, at jeg trives bedre i mindre virksomheder," skriver David Axmark i sit opsigelsesbrev, ifølge et blogindlæg offentliggjort tirsdag af Kaj Arno, som er leder af MySQL community relations.

"Jeg HADER alle de regler, som jeg er nødt til at følge, og jeg HADER også at bryde dem. Det ville være langt bedre for mig at 'trække mig' fra ansættelse og arbejde med MySQL og Sun på et mindre formelt grundlag," skriver Davis Axmark.

Hans sidste dag hos Sun vil være 10. november, fortæller Kaj Arno via instant message fra Tyskland.

David Axmark besad adskillige vigtige stillinger hos MySQL i løbet af årene heri blandt chefingeniør, intern it-chef og leder af community relations. Det er takket være David Axmark, at MySQL er open source-software, ifølge Kaj Arno. En anden medstifter af MySQL, Michael "Monty" Widenius havde planlagt, at det skulle være lukket software, oplyser han.

Vigtig gallionsfigur
Hans afgang vil være et tilbageslag for Sun, som opkøbte MySQL for en milliard dollars i januar, og som håber at kunne tiltrække nye udviklere af databasen.

Tidligt i sidste måned bekræftede Kaj Arno, at Widenius også overvejede at indgive sin opsigelse hos Sun. Han er stadig ansat hos virksomheden, men hans fremtid er stadig "svær at forudsige," fortæller Kaj Arno tirsdag.

David Axmark er en 'vigtig galionsfigur' hos MySQL og er en person som ansatte mange af virksomhedens ledende ingeniører, siger Kaj Arno. Men hans rolle har på det seneste blot været at tale med pressen og som ambassadør i open source-miljøet ifølge Arno. David Axmark vil fortsætte hos Sun som konsulent samt foretage diverse kommunikationsopgaver, oplyser han.

Marten Mickos, tidligere CEO for MySQL, fortsætter med at lede databasegruppen hos Sun og Jeffrey Pugh er stadig chefingeniør,.

Det var ikke muligt at få kontakt til David Axmark for at bede om en kommentar. Arno fortæller, at de ting, Axmark ikke brød sig om ved at være en del af en stor virksomhed, var dagligdagsting som at være nødt til at indberette udgifter, bestille rejser på forhånd og ændre sin e-mailadresse til @sun.com.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Guide til hyperconverged infrastructure - Alt om forenklet it-infrastruktur
I dette white paper får du en guide til at komme i gang med Hyperconverged Infrastructure (forenklet it-infrastruktur)