Svenske David Axmark forlader nu sin stilling hos Sun. Foto: Henrik Frydkjær

MySQL-stifter forlader Sun i protest

"Jeg HADER alle de regler, som jeg er nødt til at følge, og jeg HADER også at bryde dem," siger David Axmark ni måneder efter, at Sun opkøbte MySQL for en milliard dollar.

Computerworld News Service: David Axmark, medstifter af og tidligere chefingeniør i MySQL, har sagt op hos Sun Microsystems få uger efter, en anden medstifter af MySQL udtalte, at han også kunne tænkes at forlade virksomheden.

"Jeg har overvejet min rolle hos Sun og besluttet, at jeg trives bedre i mindre virksomheder," skriver David Axmark i sit opsigelsesbrev, ifølge et blogindlæg offentliggjort tirsdag af Kaj Arno, som er leder af MySQL community relations.

"Jeg HADER alle de regler, som jeg er nødt til at følge, og jeg HADER også at bryde dem. Det ville være langt bedre for mig at 'trække mig' fra ansættelse og arbejde med MySQL og Sun på et mindre formelt grundlag," skriver Davis Axmark.

Hans sidste dag hos Sun vil være 10. november, fortæller Kaj Arno via instant message fra Tyskland.

David Axmark besad adskillige vigtige stillinger hos MySQL i løbet af årene heri blandt chefingeniør, intern it-chef og leder af community relations. Det er takket være David Axmark, at MySQL er open source-software, ifølge Kaj Arno. En anden medstifter af MySQL, Michael "Monty" Widenius havde planlagt, at det skulle være lukket software, oplyser han.

Vigtig gallionsfigur
Hans afgang vil være et tilbageslag for Sun, som opkøbte MySQL for en milliard dollars i januar, og som håber at kunne tiltrække nye udviklere af databasen.

Tidligt i sidste måned bekræftede Kaj Arno, at Widenius også overvejede at indgive sin opsigelse hos Sun. Han er stadig ansat hos virksomheden, men hans fremtid er stadig "svær at forudsige," fortæller Kaj Arno tirsdag.

David Axmark er en 'vigtig galionsfigur' hos MySQL og er en person som ansatte mange af virksomhedens ledende ingeniører, siger Kaj Arno. Men hans rolle har på det seneste blot været at tale med pressen og som ambassadør i open source-miljøet ifølge Arno. David Axmark vil fortsætte hos Sun som konsulent samt foretage diverse kommunikationsopgaver, oplyser han.

Marten Mickos, tidligere CEO for MySQL, fortsætter med at lede databasegruppen hos Sun og Jeffrey Pugh er stadig chefingeniør,.

Det var ikke muligt at få kontakt til David Axmark for at bede om en kommentar. Arno fortæller, at de ting, Axmark ikke brød sig om ved at være en del af en stor virksomhed, var dagligdagsting som at være nødt til at indberette udgifter, bestille rejser på forhånd og ændre sin e-mailadresse til @sun.com.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Seneste artiklerRSS
15:22
14:40
14:00
13:40
13:06
12:55
12:04
11:04

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.