Svenske David Axmark forlader nu sin stilling hos Sun. Foto: Henrik Frydkjær

MySQL-stifter forlader Sun i protest

"Jeg HADER alle de regler, som jeg er nødt til at følge, og jeg HADER også at bryde dem," siger David Axmark ni måneder efter, at Sun opkøbte MySQL for en milliard dollar.

Computerworld News Service: David Axmark, medstifter af og tidligere chefingeniør i MySQL, har sagt op hos Sun Microsystems få uger efter, en anden medstifter af MySQL udtalte, at han også kunne tænkes at forlade virksomheden.

"Jeg har overvejet min rolle hos Sun og besluttet, at jeg trives bedre i mindre virksomheder," skriver David Axmark i sit opsigelsesbrev, ifølge et blogindlæg offentliggjort tirsdag af Kaj Arno, som er leder af MySQL community relations.

"Jeg HADER alle de regler, som jeg er nødt til at følge, og jeg HADER også at bryde dem. Det ville være langt bedre for mig at 'trække mig' fra ansættelse og arbejde med MySQL og Sun på et mindre formelt grundlag," skriver Davis Axmark.

Hans sidste dag hos Sun vil være 10. november, fortæller Kaj Arno via instant message fra Tyskland.

David Axmark besad adskillige vigtige stillinger hos MySQL i løbet af årene heri blandt chefingeniør, intern it-chef og leder af community relations. Det er takket være David Axmark, at MySQL er open source-software, ifølge Kaj Arno. En anden medstifter af MySQL, Michael "Monty" Widenius havde planlagt, at det skulle være lukket software, oplyser han.

Vigtig gallionsfigur
Hans afgang vil være et tilbageslag for Sun, som opkøbte MySQL for en milliard dollars i januar, og som håber at kunne tiltrække nye udviklere af databasen.

Tidligt i sidste måned bekræftede Kaj Arno, at Widenius også overvejede at indgive sin opsigelse hos Sun. Han er stadig ansat hos virksomheden, men hans fremtid er stadig "svær at forudsige," fortæller Kaj Arno tirsdag.

David Axmark er en 'vigtig galionsfigur' hos MySQL og er en person som ansatte mange af virksomhedens ledende ingeniører, siger Kaj Arno. Men hans rolle har på det seneste blot været at tale med pressen og som ambassadør i open source-miljøet ifølge Arno. David Axmark vil fortsætte hos Sun som konsulent samt foretage diverse kommunikationsopgaver, oplyser han.

Marten Mickos, tidligere CEO for MySQL, fortsætter med at lede databasegruppen hos Sun og Jeffrey Pugh er stadig chefingeniør,.

Det var ikke muligt at få kontakt til David Axmark for at bede om en kommentar. Arno fortæller, at de ting, Axmark ikke brød sig om ved at være en del af en stor virksomhed, var dagligdagsting som at være nødt til at indberette udgifter, bestille rejser på forhånd og ændre sin e-mailadresse til @sun.com.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Konsulentydelser, soft- og hardware inden for virtualisering, deployment, systems management, server/storage, køling, sikkerhed, backup, remote backup

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Hackerne kaster sig over de fire største browsere: Her er den mest usikre browser
I en hackerdyst mellem Chrome, Firefox, Safari og Edge Chrome blev en af browserne lagt ned fem gange, mens hackerne ikke kunne få hul på en af de andre browsere i konkurrencen.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.