Artikel top billede

Kriseramte Island har masser af penge i dansk it

Kerfi, der netop er gået i betalingsstandsning, er blot en af mange it-virksomheder i Danmark, der er ejet af islandske investorer.

Vulkanøen Island har mange interesser i dansk it, og det er ikke alle sammen, der er på vej mod afgrunden som forhandleren Kerfi, der netop er gået i betalingsstandsning.

"Lykkeligvis har vi endnu ikke mærket noget til krisen. Vi har netop lukket tredje kvartal med sorte tal på bundlinjen, og bestyrelsesformanden Thordur Severrisson siger, at vi er i fin form," fortæller Kim Lave Nielsen, administrerende direktør for Dansupport, der er ejet af islandske Nyherji.

Dansupports bestyrelsesformand Thordur Severrisson er også administrerende direktør for selskabets ejer, koncernen Nyherji, som også ejer SAP-huset Applicon.

Kradser ikke endnu

Dansupport sælger it, der har som mål at fremme kundernes effektivitet, og det mener Kim Lave Nielsen er en af grundene til, at selskabet endnu ikke er blevet kradset af krisen.

"For eksempel sælger vi udstyr til videokonferencer, og der er virkelig drøn på nu. For bare et halvt år siden var der ingen, der spurgte efter udstyr til unified communication," siger Dansupport-direktøren.

Kim Lave kan ikke garantere, at det hele ikke ser meget anderledes ud om 14 dage, men han forventer "klart, at budgetterne holder hele vejen ud af 2008."

Kerfi - Hands og Baugur

Ud over Dansupport og Applicon (købt i 2005) ejer Nyherji også en hel stribe it-selskaber i Island som for eksempel ParX Business Consulting, Klak, SimDex og Focal Software.

Konsulenthuset Sirius IT med afdelinger i Norge og Sverige er også islandsk ejet og indgår i koncernregnskabet for den islandske virksomhed Skipti hf.

Skipti købte for et år siden også den danske afdeling af norske Ventelo, der skal fungere som brohoved for et indtog på det danske marked.

Den danske afdeling af Ventelo har omkring 6.000 kunder og omsatte forrige år for omkring 74 millioner kroner.

Hjemme I Island ejer Skipti Islands svar på TDC, Siminn, det tidligere Iceland Telecom.

Købet af Ventelo skal styrke Skiptis position på det danske marked for erhvervstelefoni, som selskabet grundlagte et par måneder før Ventelo-købet, da selskabet overtog danske BusinessPhone.

Endelig er der Kerfi, der med den islandske Baugur Group som ejer trådte i betalingsstandsning i sidste uge.

Kerfi er ejet af Hands Holding, der igen er en del af Baugur.

Baugur var også med, da FDB's elektronikkæde Merlin i 2005 blev overtaget af et konsortium under ledelse af den islandske investeringsvirksomhed Árdegi. Konsortiet bestod af Árdegi, Milestone Investment Company samt altså Baugur Group.

Sidste nyt i den sag er, at Baugur i sommer solgte sin ejerandel til Árdegi, der nu ejer 65 procent af aktierne, mens Milestone vil bevare sine resterende 35 procent.

Helt tilbage i foråret 2000 var islændingene i øvrigt også på banen, da den islandsk-ejede it-virksomhed Scio fusionerede med danske F8-Data.

Den sammenlagte virksomhed havde dengang Lotus Notes- og Microsoft/ Navision-løsninger som sit væsentligste forretningsområde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa