Artikel top billede

Kriseramte Island har masser af penge i dansk it

Kerfi, der netop er gået i betalingsstandsning, er blot en af mange it-virksomheder i Danmark, der er ejet af islandske investorer.

Vulkanøen Island har mange interesser i dansk it, og det er ikke alle sammen, der er på vej mod afgrunden som forhandleren Kerfi, der netop er gået i betalingsstandsning.

"Lykkeligvis har vi endnu ikke mærket noget til krisen. Vi har netop lukket tredje kvartal med sorte tal på bundlinjen, og bestyrelsesformanden Thordur Severrisson siger, at vi er i fin form," fortæller Kim Lave Nielsen, administrerende direktør for Dansupport, der er ejet af islandske Nyherji.

Dansupports bestyrelsesformand Thordur Severrisson er også administrerende direktør for selskabets ejer, koncernen Nyherji, som også ejer SAP-huset Applicon.

Kradser ikke endnu

Dansupport sælger it, der har som mål at fremme kundernes effektivitet, og det mener Kim Lave Nielsen er en af grundene til, at selskabet endnu ikke er blevet kradset af krisen.

"For eksempel sælger vi udstyr til videokonferencer, og der er virkelig drøn på nu. For bare et halvt år siden var der ingen, der spurgte efter udstyr til unified communication," siger Dansupport-direktøren.

Kim Lave kan ikke garantere, at det hele ikke ser meget anderledes ud om 14 dage, men han forventer "klart, at budgetterne holder hele vejen ud af 2008."

Kerfi - Hands og Baugur

Ud over Dansupport og Applicon (købt i 2005) ejer Nyherji også en hel stribe it-selskaber i Island som for eksempel ParX Business Consulting, Klak, SimDex og Focal Software.

Konsulenthuset Sirius IT med afdelinger i Norge og Sverige er også islandsk ejet og indgår i koncernregnskabet for den islandske virksomhed Skipti hf.

Skipti købte for et år siden også den danske afdeling af norske Ventelo, der skal fungere som brohoved for et indtog på det danske marked.

Den danske afdeling af Ventelo har omkring 6.000 kunder og omsatte forrige år for omkring 74 millioner kroner.

Hjemme I Island ejer Skipti Islands svar på TDC, Siminn, det tidligere Iceland Telecom.

Købet af Ventelo skal styrke Skiptis position på det danske marked for erhvervstelefoni, som selskabet grundlagte et par måneder før Ventelo-købet, da selskabet overtog danske BusinessPhone.

Endelig er der Kerfi, der med den islandske Baugur Group som ejer trådte i betalingsstandsning i sidste uge.

Kerfi er ejet af Hands Holding, der igen er en del af Baugur.

Baugur var også med, da FDB's elektronikkæde Merlin i 2005 blev overtaget af et konsortium under ledelse af den islandske investeringsvirksomhed Árdegi. Konsortiet bestod af Árdegi, Milestone Investment Company samt altså Baugur Group.

Sidste nyt i den sag er, at Baugur i sommer solgte sin ejerandel til Árdegi, der nu ejer 65 procent af aktierne, mens Milestone vil bevare sine resterende 35 procent.

Helt tilbage i foråret 2000 var islændingene i øvrigt også på banen, da den islandsk-ejede it-virksomhed Scio fusionerede med danske F8-Data.

Den sammenlagte virksomhed havde dengang Lotus Notes- og Microsoft/ Navision-løsninger som sit væsentligste forretningsområde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere