Artikel top billede

Nordisk softwaresalg buldrer frem trods krise

Krise eller ej. Salget af software i Norden vokser markant.

På trods af nedsmeltningen af de finansielle markeder på tværs af Europa bliver forbrugerne ved med at købe software.

I 2007 voksede salget af software i de nordiske lande med 8,6 procent, hvilket tangerer den rekordvækst, der var året før i 2006, beretter analysehuset IDC Nordic.

Hverken it-tjenester generelt eller salg af hardware når i nærheden af salgstallene for software, der på tværs af Norden i kroner og ører var oppe at ringe på 45 milliarder kroner.

Gælder hele paletten

De høje vækstrater begrænser sig ikke til nogle få typer af software, men gælder hele paletten, hvor nogle af højdespringerne er sikkerhedssoftware, content applications, collaborative applications, CRM applications, BI tools (Business Intelligence) og software quality og life cycle-værktøjer.

Alle disse produktkategorier voksede salgsmæssigt med tocifrede tal i 2007, beretter IDC, der ikke forventer, at træerne vokser ind i himlen, men derimod advarer om en lettere opbremsning i salget.

Blandt de faktorer, der sparker til salget af software er SOA (Service-Oriented Architecture) og den øgede brug af standardiseret software, nye smarte måder at bruge Web 2.0-løsninger, virtualisering, automatisering af forretningsprocesser og vækst i brugen af nye leveringsmodeller (fra open source til Software as a Service.)

Temperaturen falder

De dårlige nyheder er, at det økonomiske tempo er gået gevaldigt ned i hastighed i alle de nordiske lande.

IDC mener, at softwaremarkedet vil være forholdsvis modstandsdygtigt overfor det generelle temperaturfald i investeringsklimaet, men vurderer alligevel, at væksten i softwaresalget falder til 7,2 procent i år og 6,4 procent i 2009.

"Den aktuelle økonomiske situation sætter et spørgsmålstegn ved mange investeringer i software, og vi forventer, at mange udsætter projekter, og at markedet vil være langt mindre aggressivt i 2009," siger Per Andersen, administrerende direktør for IDC i Norden og Benelux.

IDC forventer ikke at se en forbedring af markedsvilkårene før tidligst i 2011.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere