Artikel top billede

Coolshops marketingchef Jacob Risgaard studerer billedet af den uindbudte gæst.

Coolshop frikendt for at filme indbrudstyv

Ejerne af spilforhandleren Coolshop blev i dag frifundet i en sag, hvor de var anklaget for at lægge billedoptagelser af en indbrudstyv på internettet.

Tyven kunne ikke genkendes på billederne, og det var grunden til, at de tre ejere af spilforhandleren Coolshop i dag blev frikendt for at krænke en indbrudstyv ved at lægge billeder af ham på internettet.

Anklageren havde før sagen anbefalet Datatilsynet at lade sagen falde, men tilsynet insisterede ifølge Coolshops marketingdirektør Jacob Risgaard på at føre sagen af "principielle grunde."

Mange indbrud

I løbet af få måneder havde Coolshop fem gange besøg af indbrudstyve, hvilket fik ledelsen til at lægge links til en cirka to minutter lang flashvideo på nettet i håb om, at det kunne hjælpe politiet med opklaringen af de mange indbrud.

Efterfølgende blev Coolshop anklaget for at have offentliggjort såkaldt personhenførbare data, det vil sige billeder, der afslører tyvens identitet, og det må man ikke ifølge persondatalovens paragraf 26a.

Nylonstrømpen blev afgørende

Anklagen blev fastholdt på trods af, at der på den dør, som tyven brød ind gennem, står, at lokalet er videoovervåget, og der står også, at man ved at gå gennem døren accepterer at deltage i Coolshop tv.

Skiltningen formildede ikke dommeren, som udelukkende frikendte Coolshop, fordi tyven ikke kunne genkendes på billederne, fordi han havde en nylonstrømpe over hovedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere