Artikel top billede

Svenske Kerfi undviger finans-kollaps

Islands finanskrise, der i sidste uge lukkede den danske forhandler Kerfi, påvirker ikke Kerfi i Sverige.

Finanskrisen på Island, der i sidste uge sendte den danske it-forhandler Kerfi til tælling, rammer ikke Kerfis svenske søsterselskab.

"Vi er ikke økonomisk afhængig af moderselskabet," siger Harri Kähkönen, administrerende direktør for Kerfi i Sverige til nyhedssiden it24.idg.se.

Kerfi i Sverige har ingen mellemværender med sin danske forhandlerkollega og tjener i modsætning til Kerfi Danmark penge på forretningen.

"Både jeg, personalet og ejerne er tilfredse med den udvikling, vi har haft i 2008. Vi har en god lønsomhed, stærk likviditet, en soliditet på mere end 40 procent og en god egenkapital, så samtlige pile peger opad," siger Harri Kähkönen til it24.idg.se.

Fokus på kernevirksomheden

Islandske investorer har mange interesser i dansk it, og det er langt fra alle sammen, der er på vej mod afgrunden som forhandleren Kerfi, der er gået i betalingsstandsning.

Om baggrunden for, at Kerfi i Sverige klarer sig bedre end sit danske modstykke, siger Harri Kähkönen:

"Organisationen er slanket, og vi har i dag 285 ansatte. Vi fokuserer hårdt på kernevirksomheden plus et antal satsningsområder, og som systemintegrator har vi mange brancheløsninger og stabile og langvarige kunderelationer."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere