Dansk it-firma beskyldes for domæne-fup

Domæne-firma beskyldes for at presse danske erhvervsdrivende til at købe domænenavne til skyhøje priser.

Domæne-firmaet Dotnu beskyldes for at tage ufine salgsmetoder i brug, når virksomhedens sælgere uopfordret kontakter danske selskaber med et "godt tilbud."

Sagen handler om, at sælgere fra Dotnu Aps kontakter danske firmaer og fortæller, at konkurrenten er i fuld gang med at opkøbe firmanavnet som domænenavn, eksempelvis i udgaverne .com eller .org.

Herefter tilbyder sælgeren så at opkøbe navnene for dig mod et gebyr.

"Jeg er blevet kontaktet tre gange af Dotnu. Hver gang er jeg blevet præsenteret for den samme tale fra sælgeren," siger Peter Amdrup, der blandt andet administrerer skindhuset.dk.

"Sælgeren fra Dotnu truer med, at andre står på spring for at købe vores danske firmanavn i .com- eller .org-udgaven. Telefonsælgeren tilbyder så at sælge domænerne til mig nu, så de ikke forsvinder for tid og evighed. Prisen for eksempelvis et .com-domæne i to år er på knap 1.800 kroner," fortæller Peter Amdrup.

Vildledende markedsføring
Dotnu forklarer følgende om selskabets telefonsalg:

"Vi yder en service, der gør kunderne opmærksom på, at der findes andre ende-betegnelser, som kunden med fordel kan benytte sig af," siger Jesper Mikkelsen, kommunikationsansvarlig i Dotnu.

Det kunne umiddelbart lyde som en rigtig god service, men det er det langtfra, vurderer Håndværksrådet.

Priserne hos Dotnu er nemlig skyhøje, og fremgangsmåden er desuden meget betænkelig. mener rådet.

"Det er en salgsstrategi, som vi er stødt på før, og den bifalder vi ikke," siger Jeppe Rosenmejer, seniorjurist i Håndværksrådet.

"Det er i bedste fald vildledende markedsføring. Det er bedrageri, hvis det er meget groft og systematisk," siger den lovkyndige fra Håndværksrådet.

Dotnu lægger afstand til aggressivitet
"Håndværksrådet er en forening, der varetager interesser, og rådet kan naturligvis have sin mening," siger Jesper Mikkelsen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top
Det er især cloud-certificeringer, der giver en høj gennemsnitsløn. Det viser en undersøgelse, der samtidig slår fast, at det godt kan betale sig at lade sig certificere. Tjek de 10 certificeringer, der giver mest i løn her.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.