Dansk it-firma beskyldes for domæne-fup

Domæne-firma beskyldes for at presse danske erhvervsdrivende til at købe domænenavne til skyhøje priser.

Domæne-firmaet Dotnu beskyldes for at tage ufine salgsmetoder i brug, når virksomhedens sælgere uopfordret kontakter danske selskaber med et "godt tilbud."

Sagen handler om, at sælgere fra Dotnu Aps kontakter danske firmaer og fortæller, at konkurrenten er i fuld gang med at opkøbe firmanavnet som domænenavn, eksempelvis i udgaverne .com eller .org.

Herefter tilbyder sælgeren så at opkøbe navnene for dig mod et gebyr.

"Jeg er blevet kontaktet tre gange af Dotnu. Hver gang er jeg blevet præsenteret for den samme tale fra sælgeren," siger Peter Amdrup, der blandt andet administrerer skindhuset.dk.

"Sælgeren fra Dotnu truer med, at andre står på spring for at købe vores danske firmanavn i .com- eller .org-udgaven. Telefonsælgeren tilbyder så at sælge domænerne til mig nu, så de ikke forsvinder for tid og evighed. Prisen for eksempelvis et .com-domæne i to år er på knap 1.800 kroner," fortæller Peter Amdrup.

Vildledende markedsføring
Dotnu forklarer følgende om selskabets telefonsalg:

"Vi yder en service, der gør kunderne opmærksom på, at der findes andre ende-betegnelser, som kunden med fordel kan benytte sig af," siger Jesper Mikkelsen, kommunikationsansvarlig i Dotnu.

Det kunne umiddelbart lyde som en rigtig god service, men det er det langtfra, vurderer Håndværksrådet.

Priserne hos Dotnu er nemlig skyhøje, og fremgangsmåden er desuden meget betænkelig. mener rådet.

"Det er en salgsstrategi, som vi er stødt på før, og den bifalder vi ikke," siger Jeppe Rosenmejer, seniorjurist i Håndværksrådet.

"Det er i bedste fald vildledende markedsføring. Det er bedrageri, hvis det er meget groft og systematisk," siger den lovkyndige fra Håndværksrådet.

Dotnu lægger afstand til aggressivitet
"Håndværksrådet er en forening, der varetager interesser, og rådet kan naturligvis have sin mening," siger Jesper Mikkelsen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.