IT- og Telestyrelsen går i flæsket på Chrome

En måned efter alle andre advarer IT- og Telestyrelsen nu imod brugen af Google Chrome-browseren. At advarslen kommer så sent, skyldes en fejl hos IT- og Telestyrelsen.

Efter en måned med relativt ro omkring den omstridte Google-browser Chrome benytter IT- og Telestyrelsen stilheden til at advare mod brugen af Chrome under overskriften Brug ikke Google Chrome endnu!

Sikkerhedsadvarslen kommer en hel måned efter, at Tyskland og Holland officielt advarede mod brugen af Chrome på grund af browserens beta-status.

Da IT- og Telestyrelsen ikke selv har et software-testcenter, er advarslen baseret på den tyske myndighed for it-sikkerhed, BSI (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik).

"Vi har valgt at advare mod brugen af Google Chrome primært, fordi det er en beta-version og ud fra den generelle betragtning, at beta-versioner kan udgøre en sikkerhedsrisiko," forklarer kontorchef Flemming Faber fra styrelsens IT-sikkerhedskontor.

Fejl hos IT- og Telestyrelsen
At den danske advarsel kommer en måned efter de tyske og hollandske advarsler skyldes en fejl hos IT- og Telestyrelsen.

"Den sene udmelding skyldes simpelthen en fejl. Pressemeddelelsen om Chrome er røget nederst i bunken og siden fundet frem igen. Nu er historien kommet med i vores nyhedsbrev, som automatisk genererer nyheden på hjemmesiden," siger Flemming Faber.

Han fortæller, at nyheden burde være blevet bragt i forbindelse med SF's it-politiske ordfører Hanne Agersnaps paragraf 20 spørgsmål til videnskabsminister Helge Sander (V) angående Chrome-browseren.

Flere beta-produkter
Google markerer flere af sine web-produkter med et beta-mærkat.

Men den betegnelse vil styrelsen ikke forholde sig generelt til.

"Beta-mærkatet kan jo være en strategi, eller fordi produkterne ikke er færdige. Det vil vi ikke forholde os til. Jeg vil dog bare sige, at folk selv har et ansvar, når det kommer til at benytte beta-produkter," siger Flemming Faber.

For at uddybe sit svar henviser han også til Helge Sanders svar til Hanne Agersnaps paragraf 20-spørgsmål:

"Det er i sidste ende den enkelte borger, offentlige og private institution og firma, der selv skal vurdere, hvorvidt sikkerheden i et produkt er tilstrækkelig til at tage det i anvendelse."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.