Aflast hjemmefronten: Få dig et godt netværk

It-Akademiet: Det rigtige netværk er vejen frem for dig som it-chef. Gode kontakter til at drøfte faglige problemer kan sågar aflaste din kone. Læs otte gode råd til at pleje dit it-netværk.

Alle taler om, at det er vigtigt at have et godt netværk. Men er det overhovedet relevant for en it-chef?

"Ja," lyder det uden tøven fra chefkonsulent Mirja Olesen fra kompetence-virksomheden Mannaz.

Hun peger på, at it-chefer ofte har en tendens til at have mindre indflydelse på organisationens kurs end andre tilsvarende chefer i virksomheden.

Og det kan blandt andet skyldes, at netværket halter.

Mirja Olesen peger på, at en af fordelene ved et godt netværk er, at man får føling og forståelse med andre mennesker.

Især, hvis man sørger for vælge folk, der ikke ligner sig selv i sit netværk.

"Det er helt afgørende," siger chefkonsulenten.

Netværket skal ikke opfattes som en firkantet slags vennetjeneste, selvom man til tider også kan hjælpe hinanden i netværket.

Aflaster konen
Det bør snarere opfattes som et forum til at vende og dreje problemstillinger - gerne med nye øjne på en given sag.

"Faktisk kan it-chefens kone blive aflastet, hvis man har et godt netværk. Så behøver manden ikke komme hjem og drøfte problemerne med hende," siger Mirja Olesen.

Hun forklarer, at det rent faktisk er et meget udbredt problem for chefer, at ægtefællen skal høre på alle problemerne fra arbejdet.

Men her er et godt netværk altså en oplagt løsning.

Artiklen fortsætter på næste side...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere






Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?