EU's telekommissær, Viviane Reding, forventer lavere sms- og datapriser på tværs af EU-grænserne i juli 2009. Foto: Jens Genders

Viviane Reding: Billigere datatrafik fra juli 2009

Til juli næste år er det slut med chok-regninger på udlandsrejser, fortæller den europæiske telekommissær Viviane Reding i et interview med Computerworld.

Telebranchen over hele Europa kender hende.

En branche, der ifølge hende er så syg, at den har behov for et skud medicin. Navnet er Viviane Reding, og hendes medicin til branchen er lovindgreb.

"Roamingpriserne for SMS vil falde dramatisk, og der bliver helt nye regler for data-roaming, fordi vi ser chok-regninger, når folk bruger mobiler til at hente musik, filer eller læse avis, og disse chok-regninger vil vi skære ned," fortæller Viviane Reding til Computerworld.

Som EU-kommissær for teleområdet har hun presset taletidspriserne på tværs af EU-landenes grænser ned. Det er den såkaldte roaming-afgift, hvor eksempelvis en dansk operatør betaler sig ind på et udenlandsk netværk.

"Da vi nedbragte priserne på roaming for tale, advarede jeg operatørerne, at jeg ville skride ind igen, hvis ikke de også nedbragte prisen på SMS- og data-roaming. De har ikke nedbragt prisen, og derfor har jeg smidt et nyt forslag til en regulering på bordet," siger Viviane Reding til Computerworld.

Ingen andre end EU kan gøre det
Det er Europa-Kommissionen, der laver udkastene til nye direktiver. Herefter skal Ministerrådet og Europa-Parlamentet stemme om forslagene.

"Som jeg kan forudsige ting vil det komme til afstemning i Ministerrådet i denne måned og i Europa-Parlamentet i begyndelsen af næste år. Det vil derefter træde i kraft i begyndelsen af juli 2009," vurderer kommissæren.

Viviane Reding mener, at det er helt nødvendigt for Kommissionen at skride ind over for roaming, for ingen andre myndigheder kan gøre det, påpeger hun.

"Normalt bliver priserne på kommunikation reguleret på basis af europæisk lov af de nationale regulatorer på deres eget territorium. Undtagelsen kommer på tværs af grænserne, fordi de nationale myndigheder kun har ansvaret for deres eget område, og derfor måtte kommissæren komme ind," siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.