Artikel top billede

Norsk gigant trækker sig fra KMD-kampen

Et norsk SAP-firma meddeler nu også, at det trækker sig fra kampen om KMD. Tilbage i opløbet er nu en række fåmælte selskaber og investorer.

En norsk it-gigant har trukket sig fra kampen om KMD.

Hos EDB Business Partner fortæller kommunikationschef Geir Remman, at selskabet har været interesseret i KMD.

"Men vi er ikke længere aktuelle i forhold til opkøb af KMD," siger han.

"Siden i sommer har vi egentlig ikke været aktive omkring et køb af selskabet på grund af aktiemarkedet og den usikre økonomiske situationen," siger han.

Ideen om at KMD og EDB Business Partner ville være et godt match blev første gang luftet for Computerworlds læsere, af SAP's nordiske direktør, Henrik Rasmussen.

Nu tyder det på, at SAP må undvære en samlet nordisk megapartner.

Sondering

Geir Remman forklarer, at der har været lidt forespørgsler og 'sonderinger' i markedet siden, men at EDB Business Partner ikke har været involveret i direkte forhandlinger og altså er ude af processen.

EDB Business Partner har godt 6.000 medarbejdere og en omsætning på 8 milliarder norske kroner. Blandt de 6.000 medarbejdere er de 300 SAP-folk.

Den norske it-gigant har i hjemlandet været sat i forbindelse med opkøb af andre store nordiske it-virksomheder. Blandt andet har en fusion med TietoEnator været på vej.

Jensby og NNIT ude

Meldingen fra Norge kommer kun et par dage efter, at it-investor Asger Jensby meldte, at han også trækker sig fra opløbet.

Hos NNIT, der også er blevet nævnt i forbindelse med KMD-salget, afviser man også at være med i opløbet.

"Vi har et godt kulturmatch med KMD, så jeg kan godt forstå, at der er mange, der spekulerer i, at vi er med. Men vi har takket nej til at indgå i drøftelser, fordi vi er fokuseret på vores egen strategi om internationalisering," siger administrerende direktør Per Kogut fra NNIT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere