Sander erkender grove fejl i telestatistik

Der var tale om så omfattende fejl i IT- og Telestyrelsens telestatistik, at korrektionerne ændrer det danske telelandskab, lyder det fra videnskabsminister Helge Sander.

600.000 danskere indgik i en forkert statistik fra IT- og Telestyrelsen. I tre omgange har styrelsen rettet fejlene, som har givet et forkert billede af det danske telemarked.

Nu medgiver videnskabsminister Helge Sander (V), at fejlene var af grovere karakter, skriver Business.dk.

Der var tale om "tre substantielle korrektioner" i statistikken for andet halvår 2007, oplyser ministeren til Folketingets videnskabs- og teknologiudvalg.

"Kategorien 'substantielle korrektioner' omhandler de korrektioner, der kan rykke væsentligt ved markedsandele og 'totaler' i telestatistikken," fortæller Helge Sander til udvalget.

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult har bedt om aktindsigt i IT- og Telestyrelsens baggrundsmateriale, men han er blevet afvist. Han vil gerne vide, hvilke regler styrelsen opstiller for at sikre kvaliteten af statistikken.

"De regler, man har, vil man ikke udlevere, men Sundhedsstyrelsen vil gerne fortælle, hvordan den kvalitetssikrer sundhedsstatistikkerne. Der er meget, der tyder på, at der ikke eksisterer en kvalitetsstyring i IT- og Telestyrelsen, når der nu kan konstateres fejl på fejl," siger John Strand til Business.dk

Teleordfører Per Clausen fra Enhedslisten siger til Business.dk, at det er værd at overveje, om andre måske er bedre end IT- og Telestyrelsen til at udarbejde statistikkerne.

Det er ikke første gang, at IT- og Telestyrelsen har rod i statistikkerne. I 2005 og 2006 var der også fejl i tallene.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.