Serverskifte lammer julens indledende e-handel

Fredag er flere netbutikker blevet lammet af en skrantende database-server. FDIH raser over uprofessionelle forhold.

Flere danske netbutikker er tvunget i knæ på grund af serverproblemer hos Skandinaviens største formidler af internet-betalingsløsninger, DIBS Payment Services.

Serverproblemerne er opstået efter, at DIBS siden sidste weekend har været i gang med at flytte sit hostingcenter.

Siden fredag morgen er en databaseer-server stået af, og det har givet ekstremt langsommelige betalinger, der hos visse kunder timer ud, så betalingen ikke kan gennemføres.

Blandt andre DSB, Billetlugen og Smartguy.dk er ramt af problemerne, der givetvis løber op i et samlet omsætningstab på millioner af kroner.

FDIH (Foreningen for Distance- og Internethandel) raser over, at DIBS ikke har haft bedre styr på sit serverrum.

"Betalingsdelen er vital for e-handlen og der skal man altså have styr på sine sager. DIBS' planlægning af denne sag er håndteret meget uprofessionelt. Flytningen af serverne bør jo ikke skabe problemer midt på dagen, men kunne være testet i nattetimerne," siger Morten Kamper til Computerworld.

Katastrofalt nedbrud midt i julehandlen
Morten Kamper påpeger, at DIBS som minimum burde have oprettet en tilfredsstillende nødløsning på server-problemerne, hvilket ikke er tilfældet.

FDIH-medlemmet Smartguy.dk, der sælger tøj på nettet, er uforstående over for nedbruddet.

"Det et er katastrofalt med et nedbrud midt på dagen. [...]Nu oplever jeg virkelig, at julehandel er i gang - betalingsløsningen er gået ned," lyder det i en FDIH-pressemeddelelse fra Smartguy.dk's direktør Nicolai Kjærgaard.

DIBS forstår skuffede kunder
Hos DIBS arbejder man på højtryk for at få styr på den genstridige database-server.

"Vi håber på, at problemerne er løst inden for halve timer snarere end halve dage. Selv om vi har sendt informationer ud til vores kunder, så har vi fået utrolig mange skuffede folk i røret, og det er der jo egentlig ikke noget at sige til," forklarer vice- og salgsdirektør Jesper Lohmann til Computerworld.

Han beklager miseren og vil først og fremmest sørge for, at alle DIBS-kunder bliver underrettet om server-fejlen.

"Bagefter må vi se på, om vi har kunder, som vi har et erstatningsansvar overfor," siger Jesper Lohmann.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.