Artikel top billede

Jubii er måske snart på danske hænder igen. Det er i hvert fald, hvad administrerende direktør Peter Lundsgaard håber. Køberen er fundet, mener han.

Direktør: Jubii er solgt - måske til danske købere

Så er der fundet en køber til den danske søgeportal Jubii. Lycos Europe, der ejer Jubii, drejer samtidig nøglen om.

Jubii er ikke alene sat til salg. Portalen er allerede solgt.

Så klar er meldingen fra administrerende direktør i Jubii, Peter Lundsgaard.

"Der er fundet en køber til Jubii?"

"Ja, det er der. Jeg ved bare ikke, hvem det er. Jeg glæder mig sgu' også ret meget til at få det at vide," griner Peter Lundsgaard, der forventer at få endelig besked inden for få uger.

"Nu taler jeg for egen regning, men jeg er helt sikker på, at de har fundet en køber til Jubii."

Lycos Europe lukker

Jubiis ejer, Lycos Europe, offentliggjorde onsdag, at selskabet sælger Jubii, domæneudbyderen United Domains og sin shopping-del. Resten, altså hele Lycos Europe, vil blive afviklet.

"Ejerne har hele tiden arbejdet på også at finde en køber til Lycos. Det har de nu opgivet. Derfor sælger de ikke Lycos, de nedlægger det," siger han.

Derfor giver det heller ingen mening at spørge, hvorfor Lycos vil af med Jubii, forklarer Peter Lundsgaard.

"Når det hedder 1. april 2009, så eksisterer Lycos Europe ikke mere. Det selskab vil blive afnoteret og nedlagt, så der er ikke noget at holde fast i. Lycos Europe holder op med at eksistere," siger han.

Peter Lundsgaard undrer sig dog over, at det ikke er lykkedes at finde en køber til resten af Lycos Europe.

"Lycos Europe har haft store problemer, men at det ikke er lykkes dem at finde en køber … at det bedre kan svare sig at lukke det helt ned, det synes jeg er lidt overraskende," siger han.

Peter Lundsgard håber på dansk køber

Selvom Peter Lundsgaard altså ikke ved, hvem Jubii er solgt til, fortæller han, at han har haft besøg af delegationer fra flere danske mediefirmaer.

"Jeg har haft en hel del til præsentation. Blandt andet en række danske mediefirmaer tilbage i september. Markedet så dog anderledes ud i september: Lad os sige, der har været interesse fra forlag eller aviser - de står nu og får større og større likviditetsproblemer," lyder det fra direktøren.

Godt for Jubii

Uanset hvem den nye ejer bliver, glæder Peter Lundsgaard sig dog over dagens melding. Ikke at Lycos Europe lukker, men at Jubii får andre ejere.

"Alt i alt synes jeg, det er godt for Jubii. Vi får en ny ejer, der interesserer sig for os. Kigger du på vores regnskaber, sender jeg 50 procent af min toplinje til Tyskland. Det holder jo ikke. Jeg skal jo ikke have en ejer på Jubii, der skal have 50 procent af vores bruttoomsætning. Det kan bare ikke lade sig gøre," siger han.

Lundsgaard: Jeg vil have en dansk køber
Den danske Jubii-direktør ved altså endnu ikke, hvem der overtager portalen, men han ved godt, hvem han håber, der gør det.

"Jeg ved godt, hvem jeg helst vil have som ejer. Jeg håber og tror på, vi får lokale ejere. Det er det, jeg synes er vigtigt. Jeg synes, Jubii er et utroligt, dansk produkt, og jeg synes, det er vigtigt, at vi får nogen, der forstår Danmark og er interesseret i at gøre Jubii mere dansk, end det er," siger han.

Han mener, det har været forkert at gøre Jubii til en international spiller.

"Vi skal ikke ligge og konkurrere som et stort internationalt produkt. Vi skal være et dansk produkt til danskere. Det tror jeg, vi kan med nye ejere," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere