Artikel top billede

Kritik tvinger Asus til at sælge Linux igen

I går var udmeldingen klar. Linux skal ud, og XP skal ind på alle maskiner fra Asus. I dag er strategien vendt 180 grader.

Gårsdagens udmelding fra Asus var ellers klar:

XP skal afløse Linux på alle pc-produkterne i Norden.

Og det budskab bragte debatten i kog både i Danmark og i vores nordiske broderlande.

På computerworld.dk har 49 debattører i skrivende stund givet deres meninger til kende. I Sverige er tallet 230.

I dag er beskeden så en anden.

"Det hele er en misforståelse, og vi har naturligvis ikke droppet Linux," fortæller marketingchef Mikael Koark nu til Computerworld.

Han beklager episoden mange gange og erkender, at den megen kritik af beslutningen har betydning for ændringen.

"Vi påvirkes naturligvis af kritik, og derfor melder vi ud igen."

"Vi har været nogle af de første med Linux som platform, og vi har fået meget pr på den konto. Derfor har jeg fuld forståelse for den massive kritik," siger han.

Asus har nu ændret deres udsendelsesplan for pc'er, og der kommer to nye Linux-baserede maskiner i første kvartal næste år, lyder det fra Asus.

Samtidig vil salget af de maskiner, der allerede er på markedet, det drejer sig om 701, 900 og 901, stadig være tilgængelige med Linux.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.