Artikel top billede

Efterlyste Stein Bagger tæt på svenske bedragere

Den efterlyste it-direktør Stein Bagger havde via IT Factory et tæt samarbejde med to svenske forretningspartnere, der kørte et stort svensk it-firma i sænk. Begge har domme i bagagen.

Den efterlyste it-direktør Stein Bagger fra IT Factory, der mistænkes for at have begået bedrageri for mindst 500 millioner kroner havde et indgående samarbejde med to svenske forretningsfolk med plettede papirer.

De to svenskere er dømt for bedrageri og den ene må sågar ikke drive virksomhed.

Alligevel forsvarede Stein Bagger for nylig samarbejdet overfor Computerworld.

"Vi bruger ikke så meget energi på at finde ud af, om en ansat eller en i en ejerkreds har været involveret i noget. Det, der er interessant for os, er, at de betaler deres regninger," sagde Stein Bagger.

Da Stein Bagger skulle fremvise samarbejdspartnere frem til Computerworld i forbindelse med Top 100, henviste han til fire firmaer - alle med med direkte eller indirekte tilknytning til Carl Freer og Mikael P. Ljungman.

Her blev it-firmaerne Media Power Inc. og eCommerce, der begge ejes direkte af Carl Freer og Mikael P. Ljungman således fremhævet af Stein Bagger, der dog også henviste til to andre selskaber.

De to andre firmaer han henviser til har indirekte bånd til svenskerne.

Dragon Phonix med url fra Hong Kong er partner med eCommerce og MMI Holding Ltd. er partner med Dragon Phonix.

Men på trods af, at Stein Bagger ligefrem, havde indgået et samarbejde med de to svenske herrer om et marketingstiltag til Lotusphere i januar, forsvarede direktøren altså samarbejdet.

Et samarbejde der ellers fik en ekspert i brandpleje til at hejse advarselsflaget.

IBM i klemme

IBM er også kommet i klemme i sagen, hvor Stein Bagger hiver de to forretningsfolk ind i rampelyset, når it-giganten store event i Orlando skal løbe af staben.

IBM ville for et par uger siden ikke direkte sige om selskabet ville have en alvorssnak med Stein Bagger vedrørende samarbejdet, men henviste til at man løbende vurderer samarbejdspartnere efter et "code of conduct".

"Forholdet til vores business partnere er reguleret af en kontrakt, der indeholder et afsnit om "Code of Conduct". Vi evaluerer løbende vores relationer med business partnere, men vi betragter denne proces som et internt forhold imellem IBM og den enkelte partner," lyder det fra pressechef Carsten Grønning fra IBM.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere