Jensby: Stein Bagger havde hemmeligt kontor

Opdateret: Stein Bagger havde et hemmeligt kontor, som Asger Jensby fik adgang til søndag. Her lå der tegninger over, hvordan bedrageriet foregik.

Det er mindre end et døgn siden, at Asger Jensby opdagede, hvor meget svindel der foregik i IT Factory. Et hemmeligt kontor afslørede Stein Baggers omfattende svindel. Asger Jensby er formand i selskabet, og han meldte selv virksomheden til politiet, da han så papirerne på kontoret.

"I løbet af sent lørdag aften finder vi indikationer på, at Stein Bagger i nærheden af IT Factory har oprettet et hemmeligt kontor. Det hører jeg første gang om lørdag, og først da vi søndag fik adgang til det, fik vi dannet os overblikket," afslørede Asger Jensby på dagens pressemøde, som blev transmitteret på TV2 News.

Det var rystende dokumenter, som bestyrelsesformanden pludselig fandt frem til. Igennem selskabet JMI Invest ejer Asger Jensby en stor aktiepost i IT Factory.

"Vi fandt papirerne, og da fik Lars Brammer (direktør i JMI) og jeg et overblik over situationen. Her var tegningen til en omfattende bedragerisag. Det er under 20 timer siden, og chokket har langt fra lagt sig endnu," sagde Asger Jensby.

Det var en stor mundfuld for Asger Jensby at afsløre det her.

"Det er ikke en let opgave at komme igennem med det. Stein Bagger er en person, som holder kortene tæt til kroppen. Vi gennemgik det fredag, men fandt ingen uregelmæssigheder. Om lørdagen kunne vi heller ikke finde uregelmæssigheder, og fakturaerne er betalt til tiden. Der er det nødvendige cash flow," fortalte Asger Jensby videre.

Forfalskede underskrifter
Som et led i bedrageriet indgik IT Factory leasing-aftaler med fremmede selskaber, som Asger Jensby ikke ønskede at sætte navn på. Det overlod han til politiet. Bestyrelsesformanden havde underskrevet aftalerne ved første øjekast, men:

"Hvordan kunne jeg ikke kende til de her leasing-aftaler? Samtlige leasing-aftaler skal jo underskrives af direktør og formand. Leasing-aftalen er underskrevet af mig, men det er ikke min underskrift. Den er forfalsket," berettede Asger Jensby.

Bestyrelsesformanden omtalte Stein Bagger som en mand med "psykopatiske egenskaber", og som en mand, der igennem bevidst adfærd kunne snyde kollegaerne.

"Jeg har talt med de øvrige medlemmer i direktionen. Årsagen til det er, at vi har denne fantastiske, karismatiske og intelligente leder, som har været i stand til at skille dem og have dem i en til en relationer," fortalte Asger Jensby på pressemødet.

Han fortalte, at han stadig var dybt rystet under et døgn efter, at hans guldæg blev afsløret.

Bagger stemplede ud i lufthavn
I sidste uge var Stein Bagger på rejse til Dubai, som er et af de arabiske emirater.

"I onsdags tog Stein Bagger på en kombineret forretnings- og privatrejse sammen med konen og venner," fortalte Asger Jensby.

Og her forsvandt sporene efter Stein Bagger.

"Han er meldt forsvundet torsdag nat klokken tre. Lokal tid er hans pas stemplet ud af emiraterne klokken 13 torsdag i Abu Dhabi lufthavn. Lørdag melder hustruen Anette ham til politiet som forsvundet, og der går meddelelse derfra til Interpol," sagde Asger Jensby.

Samme torsdag deltog han tidligere på en telekonference, hvor han meldte, at han ville mødes med sine medrejsende mellem klokken 18 og 19 om aftenen.

Bedrageri for 500 millioner kroner
Asger Jensby opsummerede kort hvad status i sagen var.

"Jeg kan konstatere, at der er sket nogle uregelmæssigheder, og der er lavet bedrageri for minimum 500 millioner kroner, og Stein Bagger er borte. Vi ved ikke, hvor han er," sagde han.

Og Asger Jensbys engagement i den nu konkursramte fik dermed en brat afslutning.

"Min sidste handling som formand for IT Factory var at indgive konkursbegæring og anmelde Stein Bagger til politiet," fortalte Asger Jensby.

Bestyrelsesformand understregede, at det fremtidige efterforskningsarbejde nu er overladt til politiet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.