Antallet af Windows-brugere styrtdykker

Andelen af Microsoft Windows-brugere er faldet til et rekordlavt niveau, og der er ingen tegn på, at det ændrer sig. Se hvordan billedet tegner sig i Danmark.

Microsoft Windows markedsandel tog i sidste måned det største styrtdyk inden for de seneste to år ifølge internetanalyser offentliggjort mandag.

Dykket mere end udligner den fremgang, der var opnået i de foregående to måneder og sender for første gang styresystemets markedsandel ned under 90 procent.

I november var det 89,6 procent af internetbrugerne på de websites, som Net Applications overvåger, der brugte et Windows-system, hvilket er et fald på 0,84 procentpoint i forhold til oktober.

Faldet er det største fald for Windows i de sidste to år, og slår let andre nedgangmåneder heriblandt maj 2008 og december 2007, hvor Windows mistede henholdsvis 0,51 og 0,63 procentpoint.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere den internationale opgørelse.

"Jeg ved ikke, hvilke metoder Net Applications anvender, og derfor kan jeg ikke tolke på tallene," siger Mortimer Liebmann, divisionschef for Windows, privatmarkedet.

Analysehuset IDC vil derimod gerne forklare nedgangen.

"Det skyldes primært to ting," siger Anders Elbak, senioranalytiker i IDC.

"Apple har formået at erobre en solid andel af dette marked, og så har de mange netbooks med Linux ligeledes vundet frem i flere store lande."

Danskerne elsker Windows
I Danmark står det lidt bedre til, hvis man anvender statistikken fra Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) som grundlag.

FDIM holder blandt andet øje med, hvilke operativsystemer danske brugere anvender.

Microsofts platform er nærmest altdominerende. Mere end 94 procent anvender Windows Vista eller XP. Hertil kommer et mindre antal ældre versioner af Windows.

De danske tal har Microsoft mod på at give en kommentar med på vejen.

"Jeg tror, det skyldes, at Danmark er en meget it-glad nation, og så er vi lykkedes med at få vores budskab igennem," siger en tilfreds Mortimer Liebmann fra Microsoft.

IDC forklarer tallene således:

"Apple har stjålet markedsandele, men er ikke slået så kraftigt igennem herhjemme som i eksempelvis USA. Det kan blandt andet skyldes, at uddannelsesmiljøet - hvor Apple står stærkt i andre lande - i stort omfang er knyttet til Windows," siger Anders Elbak.

Samtidig er danskerne meget konservative i deres software-valg, vurderer han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?