IT Factory skylder Danske Bank 350 millioner kroner

Opdateret 16.56: Danmarks største bank oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at banken har et mellemværende med IT Factory på 350 millioner kroner.

350 millioner kroner. Så meget skylder IT Factory landets største bank igennem leasing-aktiviteter. Det fremgår i en fondsbørsmeddelelse, som Danske Bank udsendte tirsdag eftermiddag klokken 15.26.

"Banken er i kontakt med konkursboet med henblik på at få fuld klarhed over de påståede uregelmæssigheder i selskabet," skriver banken i meddelelsen.

Danske Bank mangler dermed et overblik over, hvor stor en del af beløbet, der er tabt. Det vil blive opklaret senere.

"Det er ikke muligt aktuelt at anslå bankens forventede tab på grund af usikkerhed om aktivmassen og eventuel forsikringsdækning for kriminelle forhold," lyder det videre.

Banken oplyser, at regningen umiddelbart lyder på de 350 millioner kroner, indtil konkursboet er opgjort. Når det er gjort op, vil kreditorerne kunne danne sig overblikket.

Klokken 16.21 var Danske Bank-aktien nede med 5,2 procent.

400 millioner kroner til gode
Tidligere i dag har Computerworld skrevet, at Nordea har et tilgodehavende hos IT Factory på omkring 20 millioner kroner, mens Sydbank har 30 millioner kroner til gode.

Dermed er det indtil videre klarlagt, at de danske banker har 400 millioner kroner til gode hos den kollapsede it-fabrik.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.