Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Er indholds-licens et effektivt våben mod piraterne?

Warner vil have amerikanske studerende til at betale en månedlig afgift, mod at de studerende frit kan downloade ophavsretsligt beskyttet indhold fra nettet. Ikke smart, mener danske politikere.

Stop heksejagten på piraterne ved at indføre en indholdslicens.

Tanken er, at alle bredbåndsabonnenter betaler en fast, månedlig afgift til teleselskaberne, der derefter distribuerer pengene videre til indholdsindustrien - og med ét slag kan download af ulovlige musik- og film-filer blive en legitim hobby.

Sådan lød forslaget fra Warner Music Groups Jim Griffin tilbage i marts. Nu ser det ud til at indholdslicensen skal afprøves på amerikanske universiteter, hvor ulovlig fildeling florerer som filipenser på en teenager-pande.

12 amerikanske universiteter inklusiv MIT, Stanford og Columbia har ifølge techdirt.com modtaget et udspil fra Warner Music Group der viser hvordan og hvorfor indholds-licensen skal afprøves.

De studerende betaler en gang om måneden

Grundlæggende går udspillet ud på, at de studerende kan hente indhold fra fildelingstjenester som Limewire mod, at de eller universiteterne betaler en månedlig afgift, og universiteterne måler antallet af downloads per sang.

Til gengæld vil pladeselskabet ikke sagsøge de studerende for fildeling inden for universiteternes mure.

Præcis hvordan penge-fordelingen til kunstnerne skal foregå, melder Warner Music Groups derimod intet om.

Skat på IP-adressen

I Danmark har vi fortilfælde med afgifter på eksempelvis blanke cd-rom'er, hvor pengene går til de udøvende kunstnere. og den meget omtalte medielicens, som omfatter alle bredbåndsbrugere med mulighed for en downloadhastighed på minimum 256 Kilobit per sekund.

Men danskerne skal nok ikke frygte at blive afkrævet en indholdslicens lige foreløbigt.

Det skyldes, at Christianborg-politikerne vender tomlen nedad for det amerikanske forslag, som Venstres mediepolitiske ordfører Ellen Trane Nørby kalder "skat lagt oven på en IP-adresse".

"Det er fint, at pladeindustrien endelig kommer ud af starthullerne, men forslaget virker som om, man skal betale for fremtidige synder på forhånd. Warners forslag er jo for det første en avanceret måde at afkræve betaling for den enkelte sang, og for det andet er den fuldstændig skrævvredet i forhold til, hvor mange sange den enkelte internet-bruger henter," siger hun.

Også Socialdemokraterne rynker på næsen over indholdslicensen.

"Vi skal have gjort noget ved pirateriet, men jeg er dybt skeptisk over for forslaget om at betale for musik-download på forhånd. Desuden er det økonomiske mellemværende mellem teleindustrien og musikindustrien et unødvendigt link lige i denne sammenhæng," siger partiets mediepolitiske ordfører Ole Hækkerup.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere