Skat sætter punktum for IBM's mareridts-år

ComputerViews: IBM har fået tæsk i 2008: Fyreseddel fra en af Danmarks vigtigste kunder og IT Factory koster op mod 300 millioner.

IBM har haft et dårligt år. Og her, mens året går på hæld, væltede to nye problemer ned over it-branchens gamle mastodont.

Midt i sidste uge kunne IBM opgøre sit krav til konkursramte IT Factory til 147 millioner kroner.

I fredags fik IBM så også en fyreseddel fra Skats system-moderniserings-projekt. En fyreseddel, som kommer til at koste IBM 149 millioner kroner.

Og mon ikke IBM's fyring fra det offentlige Danmarks største systemmodernisering vil spille ind i andres kunders vurdering af IBM: Begrundelsen fra Skat var kort sagt manglende tillid.

IBM's konkurrenter i CSC har fået både offentlig irettesættelse og skulle betale bod i samme projekt, men det har åbenbart ikke været tilstrækkeligt i forhold til IBM.

Med fyringen har Skat for første gang valgt at smide en stor leverandør på porten i et projekt.

IBM's forretninger med den svindel-anklagede direktør Stein Bagger har vi formentlig heller ikke hørt det sidste til. I hvert fald har IBM været meget sparsom med oplysningerne.

Toppen af isbjerget
Nu kunne man mene, at de to sager alene ville være nok til at give en administrerende direktør grå hår, men Lars Mikkelgaard-Jensen hos IBM har endnu flere grunde til at være glad for at se 2008 forsvinde i bakspejlet.

Da regnskabet for sidste år blev præsenteret, fik infrastruktur-investeringer skylden for, at den store it-virksomhed havde haft et meget dårligt år med underskud på 131 millioner kroner.

Allerede i begyndelsen af året fik IBM en lussing, da TDC dropppede IBM som leverandør til et enormt infrastruktur-projekt. Projektet er senere blevet barberet ned, men det var et hårdt slag for IBM at miste aftalen, der havde en værdi på to milliarder kroner.

Kort tid efter gik IBM bogstavelig talt i sort. En mareridtsdag i april gik IBM's datacentre ned, og en perlerække af danske virksomheder led under nedbruddet, som varede det meste af en dag.

Danske Banks kunder i Finland og forretningsdrivende, som skulle bestille mælk hos Arla, var bare to af mange grupper, der blev ramt.

Endelig er IBM i år blevet forbigået i flere aftaler, når den gamle samarbejdspartner A.P. Møller - Mærsk har købt it-ydelser og produkter. IBM mener dog, at det er en forventelig udvikling.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?