Nødstedte forbrugere har nu fået en guide, så de undgår at drukne i de mange nye begreber om digitalt tv.

Her får du hjælp til digitalt tv

Nu er der hjælp at hente, hvis du har svært ved at finde hoved og hale i digitalt tv. Kampagnesider og ny guide giver overblikket.

Efter længere tids kritik af manglende oplysning om digitalt tv, er der nu endelig ved at komme skub i kampagnerne.

Efter kritik fra blandt andre Dansk Erhverv har DR omsider søsat et kampagnesite, der skal forklare forbrugerne, hvilken fremtid de går i møde med digitalt tv.

Nu kommer Dansk Standard også borgerne til undsætning i en ny guide, der skal gøre det lettere at træffe de rigtige valg, inden fladskærmen ryger i indkøbsvognen.

Dansk Standard gør sig normalt mest i erhvervsrettede råd og vejledning, men den ene af de to forfattere til guiden, Per Raagauge, forklarer, at en mere forbrugerrettet vejledning længe har været på tegnebordet.

"Der er nogle forbrugere, der ønsker lidt dybere kendskab til det, for at foretage de rigtige valg. Det handler om at kunne stille de rigtige spørgsmål i butikkerne," siger han.

Overskuelighed i guidejungle
Per Raahauge forklarer, at guiden først og fremmest skal klæde forbrugerne på, inden de begiver sig ud i junglen af fladskærme og tekniske begreber.

"Det handler om ikke at give penge for noget, man egentlig ikke har brug for. Eller omvendt, at man lærer at bruge de faciliteter, der er," siger han.

"Teknologiudviklingen går meget hurtigt, og vi bruger kun et hjørne af de ting, vi har. Derfor kan det let blive uoverskueligt," siger Per Raahauge.

Og selvom det altså tog sin tid, før hjælp i form af guides kom nødstedte forbrugere til undsætning, er der nu ved at være godt fyldt op.

Udover DR har også brancheorganisationen Brancheforum Digitale Medier oprettet en portal med gode råd til overgangen fra analogt til digitalt tv.

Det bifalder Per Raahauge.

"Der er mange, der gerne vil fortælle om det, og det synes jeg er alle tiders. Jo flere, der kan forklare det på den rigtige måde, des bedre," siger han.

"Selvom det er blevet gevaldigt meget billigere, end det har været før, er det stadig en stor investering, så hvorfor ikke få det optimale?" spørger Per Raahauge retorisk.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.