Direktøren køber selv Jubii

For et par uger siden nægtede Jubii-direktør Peter Lundsgaard ethvert kendskab til, hvem der havde overtaget internetportalen. Nu viser det sig, at det er ham selv.

Sidste i november blev den danske internetportal Jubii solgt af sin hollandske ejer Lycos Europe, der er ved at lukke og slukke for alle aktiviteter.

Hvem, der købte Jubii, blev ikke oplyst, og den danske Jubii-direktør, Peter Lundsgaard, sagde "Jeg ved… ikke, hvem det er," da Computerworld bad om en kommentar til salget af den danske internetportal.

Nu viser det sig, at det var en sandhed med modifikationer, for det er direktøren selv, der har overtaget Jubii sammen med en mindre gruppe af danske investorer.

Satser alle sparepengene
Prisen oplyses ikke, men Peter Lundsgaard satser alle sparepengene.

"Jeg er gået 'all in' og har belånt huset til op over skorstenen. Jubii har over 200.000 brugere om dagen, og det kan vi udnytte," siger Peter Lundsgaard til Berlingske Tidende.

Baggrunden for, at moderselskabet Lycos Europe vælger at sælge Jubii, er at krisen kradser. En nedgang i omsætningen på 20 procent og stigende tab lægger moderportalen Lycos Europe i graven, men inden nøglen drejes om, har Lycos solgt blandt andet den danske portal Jubii fra.

Forretningen Jubii går rigtig dårligt, men det håber Lundsgaard sammen med sine investor-partnere at rette op på, og Jubii vurderes da også som en attraktiv virksomhed.

I 2007 omsatte Jubii for 46 millioner kroner, hvilket er 13 millioner mindre end året får. Resultatet før skat landede på minus 24 millioner, mens egenkapitalen siger minus 19 millioner kroner.

Tidligere regnskaber er heller ikke opløftende læsning.

Således flyttede Jubii i 2005 både chat- og udviklingsafdelingen til Tyskland og nedlagde i samme ombæring 80 danske arbejdspladser.

Store milliontab afskrækker ikke
De store tab afskrækker ikke køberne.

"Vi kan godt tåle at tabe et tocifret millionbeløb i 2009," siger Peter Lundsgaard til Berlingske Tidende.

Planen er dels at være et dansk alternativ til Google og altså en dansk internetportal for danskere, hvilket betyder, at selskabet i højere grad end almindelige søgeresultater vil præsentere brugerne for infosider med masser af bonusinformation.

Jubii tæller blandt sine partnere kvindesiden Amine.dk og Musiknyt.dk, som det er planen at købe sig til halvdelen af. Derudover er Jubii på vej med partnerskab i et mandesite og på mad- og rejseområdet.

Jubii blev stiftet i 1995 som et dansk alternativ til portalen Yahoo, der dengang sad på en meget stor del af markedet for internetsøgninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.