Tre millioner danskere handler online

Knap tre millioner danskere mellem 15 og 65 år har handlet på internettet inden for de sidste seks måneder.

Ni ud af ti danskere mellem 15 og 65 år handler på internettet og er ikke det mindste bekymrede ved det.

Det er en af konklusionerne i den undersøgelse af e-handlen i de nordiske lande, som DIBS Payment Services og analyseinstituttet Zapera har foretaget.

I Norden er vi i dag 16,3 millioner mennesker mellem 15 og 65 år. 86 procent - svarende til 14 millioner mennesker - benytter internettet regelmæssigt, og 93 procent af internetbrugerne har e-handlet de seneste seks måneder. Med andre ord er der 13 millioner e-forbrugere i Norden mellem 15 og 65 år.

Flest i Danmark
I Danmark er vi 3,6 millioner mellem 15 og 65 år. Her er internetpenetrationen 87 procent, og andelen af e-handlende er 94 procent, hvilket er det højeste tal i Norden. Det svarer til, at 2,95 millioner danskere har e-handlet de seneste seks måneder, skriver DIBS/Zapera.

Den samlede årlige e-handel i Norden estimeres til cirka 124 milliarder kroner, hvoraf danske e-forbrugere tegner sig for cirka 32,7 milliarder kroner.

Sammenlignet med sidste års e-handelsindeks fra DIBS er andelen af internet-brugere, der e-handler, steget, mens det gennemsnitlige beløb, der købes for, er reduceret med omtrent 14 procent - fra 5.100 kroner pr. halvår til 4.400 kroner pr. halvår.

På trods af de dystre udsigter for samfundsøkonomien generelt har både e-forbrugerne og e-butikkerne fortsat høje forventninger til fremtidens e-handel.

Dankortet er stadig et hit
Dankort og Visa/Dankort kører fortsat med den gule førertrøje i Danmark. 71 procent af de danske e-forbrugere anvender Dankort eller Visa/Dankort, mens udenlandske kreditkort som MasterCard, Visa, Diners, JCB og American Express kun foretrækkes af 16 procent.

Overførsel via netbank/edankort samt betaling med faktura foretrækkes kun af henholdsvis seks procent og to procent.

Hos forbrugerne er tilliden til online handel også stigende selvom 1,5 procent af de e-handlende har oplevet misbrug af deres betalingskort online. Ifølge DIBS er antallet af internetbrugere, der ikke e-handler på grund af mistro til sikkerheden, faldende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.