I fredags blev kablet klippet, og MidtVest Bredbånd gik i betalingsstandsning. Fiber-branchens svære kår overrasker ikke analytiker.

Trængte fiberselskaber tvunget til at samarbejde

Den danske fiberdrøm led et alvorligt knæk, da MidtVest Bredbånd gik i betalingsstandsning i sidste uge, men nogen overraskelse var det ikke. Drømmen skal reddes af samarbejde, vurderer analytiker.

El-selskabernes milliardinvestering i fiber til fremtidens bredbåndsforbindelser lader til at blive svær at hente hjem igen. I sidste uge gik MidtVest Bredbånd i betalingsstandsning.

Teleanalytiker og direktør i firmaet Netplan, Torben Rune, forklarede til Computerworld, at firmaet har været for optimistisk i forhold til, hvor hurtigt man kunne skaffe kunder.

Den forklaring bakkes op af aktieanalytiker Poul Ernst Jessen med speciale i it- og telebranchen, Danske Bank.

Han mener, at fiberudbyderne burde have set det svære marked.

"Jeg vil mene, at elselskaberne burde have forudset det her. De kommer fra en verden, hvor der er mindre konkurrence og mindre udvikling på teknologien, og så over i den her branche, hvor teknologien ændrer sig hele tiden, og priserne falder. Det er to vidt forskellige sektorer at være i," siger han.

Derfor kommer MidtVest Bredbånds problemer heller ikke bag på ham.

"Det kommer ikke som den store overraskelse. Fiberaktørernes problem er, at teknologien forbedres på mobilt bredbånd, på kobber og på kabel-tv, samtidig med at priserne falder. Allerede i 2005 forudså vi i en rapport, at det bare var et spørgsmål om tid, før satsningen ville skabe problemer," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.