Dansk Energi efterlyser politisk engagement i udrulningen af fiber. Foto: Nesa

Dansk Energi efterlyser politisk fiber-handling

MidtVest Bredbånds betalingsstandsning får ikke brancheorganisationen til at tvivle på fiberprojektets fremtid. Tværtimod skal politikerne frem på banen, mener Dansk Energi.

Selvom Dansk Energi, der organiserer de danske fiberbredbåndsudbydere, er ærgerlig over MidtVest Bredbånds betalingsstandsning, får det ikke interesseorganisationen til at trække i håndbremsen.

Thomas Woldiderich, konsulent i Dansk Energi, mener, at der er tale om en kalkuleret risiko, når fiberselskaberne møder modgang i markedet i øjeblikket.

"Vi er naturligvis kede af, at et af vores medlemmer er gået i betalingsstandsning. Det koster at etablere en moderne infrastruktur, og det er ikke uden økonomisk risiko," siger han.

Aktie-analytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Bank påpegede tidligere, at el-selskaberne burde have forudset, at de gik ind på et meget svært marked.

Krise kunne ikke forudses
Det er Thomas Woldiderich dog ikke enig i. Han mener i stedet, at der er tale om en uforudset hård konsekvens af finanskrisen.

"Det ramler sammen med uro på finansmarkedet og den hårde konkurrence på bredbåndsmarkedet. Jeg ved ikke, hvor mange, der havde forudset det," siger Thomas Woldiderich.

Han påpeger, at selskaberne hele tiden har vidst, at milliardinvesteringen i nedgravningen af fiber ikke ville give pote fra den ene dag til den anden.

"Det her er jo ikke en forrentning, der kommer til at ske på to år. Det er på den lange bane, og det er selskaberne bevidste om," siger han.

Dansk Fiber: Politikerne skal på banen
Hos Dansk Fiber fortryder man derfor ikke fremgangsmåden eller tvivler på, at missionen er den rigtige.

"Den aktuelle situation får os ikke til at tvivle. Det får os tværtimod til at håbe på, at politikerne nu kommer frem i bussen og opstiller nogle visioner. Skal vi skabe den digitale infrastruktur, som skal være en driver for vækst og beskæftigelse de næste mange årtier, så nytter det ikke, at det kun er energiselskaberne, der er i gang med udrulningen," siger Thomas Woldiderich.

Poul Ernst Jessen har foreslået, at fiberselskaberne slår sig sammen for at stå stærkere og dele udgifterne. Det er imidlertid ikke noget, som brancheorganisationen vil være med til at stable på benene.

"Det er ikke noget, vi har en holdning til. Det er op til selskaberne om de vil samle sig og skabe et fælles projekt. Det er ikke noget, vi som interesseorganisation skal facilitere," siger Thomas Woldiderich.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.