Artikel top billede

Microsoft presset af krisen

Finanskrisen har sat Microsoft under pres, og det ser skidt ud. Aktiekursen er i frit fald, og det er fortsat uvist, hvor mange stillinger, der vil blive skåret i Danmark.

Selv de største it-giganter kan ikke se sig upåvirket af den økonomiske situation. For Microsoft har det betydet et resultat på 4,2 milliarder dollars (cirka 24 milliarder kroner), 11 procent under samme periode sidste år, da regnskabet for firmaets andet kvartal i dag blev offentliggjort.

Fokus på udvikling

Som svar på situationen skærer Microsoft 5.000 stillinger over det næste halvandet år, heraf de 1.400 med øjeblikkelig varsel.

Microsofts aktiekurs blev straks ramt, da børsen åbnede, og er i skrivende stund cirka 10 procent nede i forhold til i går, med en kurs på 17,46 dollar (godt 100 kroner) per aktie.

Det er stadig uvist, hvordan nedskæringerne kommer til at ramme den danske afdeling af Microsoft, herunder særligt Microsofts udviklingscenter i Vedbæk, hvor der er ansat 850, men Steve Ballmer understreger en høj prioritering af udviklingsafdelingerne.

"Der er helt klart en udfordring foran os, men vi bliver ved med at investere tungt i R&D (research and development, udvikling, red.), som er ekstremt vigtigt," udtaler Microsoft-topchef Steve Ballmer i en webcast om kvartalsregnskabet.

Opvejes andre steder

Mens der forventes op til 5.000 nedlagte stillinger, er det samtidig planen at oprette en række nye stillinger inden for vigtige områder i samme periode.

"Vi fjerner måske op til 5.000 jobs, men vi tilføjer i andre afdelinger. Jeg forventer, at det reelle tal kommer til at være i størrelsesordenen 2-3.000 stillinger, der forsvinder," siger Steve Ballmer.

Samtidig understreger Microsoft, at de planlagte besparelser ikke inkluderer eksterne udgifter, hvor der også forventes at blive skåret ned, mens virksomheden forbereder sig på den kommende tid.

"Vi forudser, at markedet bliver nede et år eller to, og derefter kan vi begynde at bygge op igen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?