Fem bullshit-begreber du skal undgå

It-Akademiet: Som it-chef kan det være svært at holde styr på alle begreber og hype-ord i hverdagen. Her er fem bullshit-begreber, som du bør glemme alt om.

It-Akademiet: Som it-chef møder du i masser af konsulenter, rådgivere og sælgere, som har et produkt eller en service, der er uundværlig for virksomheden. Men ikke alle er lige relevante, og mange begreber er meget diffuse.

Derfor handler denne lektion af it-akademiet om at genkende og forstå fem af de mest udbredte bullshit-begreber, som du med sindsro kan holde dig langt fra.

Dagens gæsteunderviser er Mogens Nørgaard, der som branche-revser og direktør for softwarehuset Miracle vil udpege de steder, hvor du skal tage dig i agt, når konsulenter og sælgere åbner munden.

Best Practice
"Alt stritter på mig - undtagen det, som egentlig burde stritte - når jeg hører udtrykket Best Practice."

Ifølge Mogens Nørgaard bør enhver it-chef også få denne fysiske reaktion, hvis en konsulent eller sælger gør brug af dette begreb.

"I dag oplever man Best Practice som værende en middelmådig ting, man kan udføre for ikke at være alt for meget ude af trit med andre," siger Mogens Nørgaard.

Han forsikrer at begrebet intet har med ordet "bedst" at gøre.

"Det er bare ingenting. Når sælgere siger, at det er Best Practice at bruge - og så et eller andet produkt eller en ydelse man skal købe - så ved man, den er gal," siger Mogens Nørgaard.

Ifølge Mogens Nørgaard er Best Practice dyrt, fordi man ofte forfalder til at købe for meget.

"Og hvis noget er Best Practice, så må man jo næsten have det," siger dagens lærer i it-akademiet.

Som regel er det også noget, som sælgerne tager mange penge for, forklarer Mogens Nørgaard.

"Samtidig ender man med noget, som ikke er det bedste for ens virksomhed," forklarer han.

"Hvis noget er Best Practice for en konkurrent, kan det jo ikke være Best Practice for ens egen virksomhed uden at man kommer bagud i konkurrencen," siger Mogens Nørgaard.

Total Cost Of Ownership og
Return On Investment

Mogens Nørgaards beskæftigelse som direktør giver ham efter eget udsagn mange erfaringer med de nyeste hype-ord og bullshit-begreber.

Hvis en sælger, rådgiver eller konsulent bruger nummer to og tre på listen, ved han også, at der er noget galt.

"De kan altid manipuleres til at vise, at enten Microsoft, Oracle, IBM eller KMD er bedst. Her bør it-chefen virkelig være på vagt og spænde hanen på det oversavede jagtgevær," siger Mogens Nørgaard.

Ifølge direktøren må disse begreber aldrig indgå i en it-chefs overvejelser.

"Når man kigger tilbage på de sidste 10-20 år, har alt, hvad man har foretaget sig i samfundet, it-branchen og virksomhederne, været én lang række af Return On Investment og TCO'ere af uforlignelig kraft og styrke, som har gjort, at it er blevet dyrere hele tiden," siger Mogens Nørgaard.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet
Den næste generation af NemID får navneforandring til MitID. Læs her, hvornårMitID ser dagens lys, og hvad du kan forvente af den kommende løsning.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Case: Uafhængig rådgivning bragte uventet navn på banen for Icopal
Icopal lyttede til uafhængig rådgivning fra Kompetera, og det bragte et uventet navn inden for storage på banen, da man skulle udskifte det gamle storagesystem.