Fem bullshit-begreber du skal undgå

It-Akademiet: Som it-chef kan det være svært at holde styr på alle begreber og hype-ord i hverdagen. Her er fem bullshit-begreber, som du bør glemme alt om.

It-Akademiet: Som it-chef møder du i masser af konsulenter, rådgivere og sælgere, som har et produkt eller en service, der er uundværlig for virksomheden. Men ikke alle er lige relevante, og mange begreber er meget diffuse.

Derfor handler denne lektion af it-akademiet om at genkende og forstå fem af de mest udbredte bullshit-begreber, som du med sindsro kan holde dig langt fra.

Dagens gæsteunderviser er Mogens Nørgaard, der som branche-revser og direktør for softwarehuset Miracle vil udpege de steder, hvor du skal tage dig i agt, når konsulenter og sælgere åbner munden.

Best Practice
"Alt stritter på mig - undtagen det, som egentlig burde stritte - når jeg hører udtrykket Best Practice."

Ifølge Mogens Nørgaard bør enhver it-chef også få denne fysiske reaktion, hvis en konsulent eller sælger gør brug af dette begreb.

"I dag oplever man Best Practice som værende en middelmådig ting, man kan udføre for ikke at være alt for meget ude af trit med andre," siger Mogens Nørgaard.

Han forsikrer at begrebet intet har med ordet "bedst" at gøre.

"Det er bare ingenting. Når sælgere siger, at det er Best Practice at bruge - og så et eller andet produkt eller en ydelse man skal købe - så ved man, den er gal," siger Mogens Nørgaard.

Ifølge Mogens Nørgaard er Best Practice dyrt, fordi man ofte forfalder til at købe for meget.

"Og hvis noget er Best Practice, så må man jo næsten have det," siger dagens lærer i it-akademiet.

Som regel er det også noget, som sælgerne tager mange penge for, forklarer Mogens Nørgaard.

"Samtidig ender man med noget, som ikke er det bedste for ens virksomhed," forklarer han.

"Hvis noget er Best Practice for en konkurrent, kan det jo ikke være Best Practice for ens egen virksomhed uden at man kommer bagud i konkurrencen," siger Mogens Nørgaard.

Total Cost Of Ownership og
Return On Investment

Mogens Nørgaards beskæftigelse som direktør giver ham efter eget udsagn mange erfaringer med de nyeste hype-ord og bullshit-begreber.

Hvis en sælger, rådgiver eller konsulent bruger nummer to og tre på listen, ved han også, at der er noget galt.

"De kan altid manipuleres til at vise, at enten Microsoft, Oracle, IBM eller KMD er bedst. Her bør it-chefen virkelig være på vagt og spænde hanen på det oversavede jagtgevær," siger Mogens Nørgaard.

Ifølge direktøren må disse begreber aldrig indgå i en it-chefs overvejelser.

"Når man kigger tilbage på de sidste 10-20 år, har alt, hvad man har foretaget sig i samfundet, it-branchen og virksomhederne, været én lang række af Return On Investment og TCO'ere af uforlignelig kraft og styrke, som har gjort, at it er blevet dyrere hele tiden," siger Mogens Nørgaard.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
DS-Display A/S
Distributør af professionelt AV-udstyr, projektorer, digital signage, interaktive skærmløsninger, videokonference, storformatprint og -scan samt relateret tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning