Artikel top billede

Texas Instruments vil af med hver ottende ansatte

Texas Instruments tilpasser sig de trange tider og skiller sig af med hver ottende medarbejder.

Texas Instruments, der er USA's næststørste chipproducent, vil skille sig af med 12 procent af sin medarbejderstab i et forsøg på at imødekomme voldsomt faldende efterspørgsel.

Selskabet sidder da også med rå tal mellem hænderne, i det indtjeningen i selskabets fjerde kvartal er faldet markant. Texas Instruments venter at komme ud af kvartallet med et underskud og en omsætning på mellem 5,9 milliarder og 11,8 milliarder kroner.

Skylden skal findes i finanskrisen og den faldende efterspørgsel på chip til mobiltelefoner, der er udledt af, at salget af mobiltelefoner er under opbremsning, hvilket en stribe af verdens store mobilproducentet som Nokia, Sony Ericsson og Motorola har måttet sande.

3.400 stillinger ryger

Texas Instruments fyrer med omgående virkning 1.800 ansatte, mens yderligere 1.600 stillinger bliver fjernet via en frivillig fratrædelsesordning.

"Vi foretager, hvad vi mener er en aggressiv og gennemtænkt tilpasning af medarbejderstanden for at imødekomme en økonomi under afmatning," siger finansdirektør Kevin March.

Besparelserne, som nedskæringsrunden skal udløse, vil sammen med sidste års nedskæringer, ligge på omkring fire milliarder kroner om året, hedder det.

"Vores muligheder for at se, hvordan første kvartal vil slutte, er langt ringere end normalt," lyder det fra Kevin March.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?