Artikel top billede

Råd: Facebook-mentalitet gennemhuller sikkerheden

Få dine venner på Facebook til at lukke deres profil, så hele verden ikke kan følge med i deres liv. Sådan lød rådet, da Dansk IT's konference om it-sikkerhed blev åbnet onsdag morgen.

Reportage: Der skal strammes op på sikkerheden på nettet. Brugere af Facebook og lignende tjenester har nemlig givet los og deler rask væk private fotos og informationer med hele verden.

Det fortalte Ingrid Colding-Jørgensen, formand for Rådet for IT- og Persondatasikkerhed på konferencen IT-sikkerhed 2009, som i dag blev åbnet af Dansk IT i København.

Tilhørerne var mindst 100 professionelle folk fra sikkerhedsbranchen, som befandt sig i en sky af mindst 12 identificerbare Bluetooth-enheder, som var mulige at se fra det bagerste hjørne af salen.

"Det, jeg har den største bekymring for, er, at den her lemfældighed smitter af på vores arbejdspladser. For så hjælper ingen kære firewall," sagde Ingid Colding-Jørgensen til de tilhørere, som videnskabsminster Helge Sander (V) i sin åbningstale kaldte "de rigtige 100 gæster".

Folk har ingen hæmninger

Ifølge Ingrid Colding-Jørgensen hjælper antivirus ikke, hvis medarbejderne ligesom på Facebook bralrer ud med det hele.

"Den største trussel er industrispionage, er der mange, som siger. Og det hjælper ikke noget, hvis folk har en tendens til at fortælle om alt, hvad de laver på deres Facebook-profiler eller deres mikro-blogs," sagde Ingrid Colding-Jørgensen.

Ifølge rådsformanden er denne problematik noget, som bekymrer rådet meget. Spørgsmålet er nemlig, hvordan virksomheder skal gardere sig mod disse problemer. Firewalls og antivirus virker ikke, og derfor beror det på tilfældet, om sikkerhedsoplysninger på Facebook opdages.

En mulighed for en løsning er ifølge Ingrid Colding-Jørgensen, at deltagerne i salen arbejder for at modne vidensdelingen. Derfor opfordrede hun de sikkerhedsprofessionelle på konferencen til at dele deres erfaringer på området i løbet af de næste to dage

"Og man kan jo starte med meget små ting. Jeg skal hjem og fortælle alle mine venner på Facebook, at de skal lukke deres profil, så det ikke er hele verden, der kan se hvad de skriver."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere