Artikel top billede

Bang! ETI, der arbejder med trådløs kommunikation og overvågning, fyrer 62 medarbejdere i Aalborg. Endnu et slag for den hårdtprøvede telesektor i byen.

Nyt hårdt slag til telesektoren i Aalborg

Nørresundby-virksomheden ETI, der arbejder med trådløs kommunikation, fyrer 62 medarbejdere. Dermed har Aalborg-regionen på tre uger mistet næsten 400 arbejdspladser inden for teleområdet.

14. januar: Motorola lukker endegyldigt og afskediger alle 260 ansatte i Aalborg.

27. januar: Texas Instruments opsiger alle 75 medarbejdere i Aalborg.

2. februar: ETI siger farvel til 62 af 270 ansatte.

Det står hårdt til i den aalborgensiske telesektor.

Tidligere har virksomhederne i området formået at absorbere de fyrede i byens telesektor, men denne gang ser det ud til at gå for stærkt, mener formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Ingeniørforeningen i Danmark (IDA), Morten Thiessen, der også er bosat i Nordjylland.

"Der er helt sikkert nogle, der vil forsvinde. Det vil være unaturligt, hvis vi kan absorbere så mange heroppe, selvom der nok skal være et vist behov," siger Morten Thiessen.

Et søm i ligkisten

Morten Thiessen ser den store fyringsrunde i Aalborgs telesektor som værende et afgørende stød i den forkerte retning for byens ambitioner om at være med helt fremme inden for trådløs kommunikation.

"Det er helt sikkert, at med de her afskedigelser er en æra ved at være forbi. Det er blevet hverdag," siger Morten Thiessen.

Professor Anders Drejer fra Aarhus School of Business erklærede for nylig teleeventyret i Aalborg for dødt, mens andre fra Aalborgs universitetsmiljø var stærkt bekymrede for udviklingen.

Fyringerne hos Motorola, Texas Instruments og ETI tæller næsten 400 medarbejdere.

Der var ved udgangen af 2007 knap 3.000 beskæftigede inden for byens telesektor, og holder de tal stadig, omfatter de sidste tre ugers fyringer over 13 procent af de beskæftigede i Aalborgs teleklynge.

Lyspunkter midt i mørket

Televirksomhederne i Aalborg-området har allieret sig i netværket Norcom, og her er formanden klar over alvoren, men han peger også på nogle positive tendenser.

"Vi kan allerede se, at nogle går over i andre job. Eksempelvis har RTX Telecom samlet nogle op, så der sker en løbende tilpasning," siger Sven Vestergaard med henvisning til Motorola-lukningen.

Morten Thiessen fremhæver også, at der på trods af lukningerne også kan ske nogle positive effekter i de mindre virksomheder.

"Mange af de mindre vækstvirksomheder inden for apparatkonstruktion - specielt meget unge virksomheder - får nu adgang til en arbejdsressource, der hidtil har været eksklusiv for de store firmaer," fortæller Morten Thiessen.

Migration til andre brancher

Morten Thiessen forudser, at der blandt ingeniørerne sker en migration fra trådløs kommunikation til andre brancher som eksempelvis medico-teknik, der er knap så konjunkturafhængig.

Hos Norcom håber Sven Vestergaard, at medarbejderne i de lukningsramte virksomheder bliver. Nogle vil starte nyt, mens andre vil finde job i etablerede virksomheder. Og det er vigtigt, at arbejdskraften bliver, understreger Norcom-formanden.

"Det vigtigste for os er, at vi som vidensregion har stærkt kompetente medarbejdere i området, for det vil altid tiltrække nogle," siger Sven Vestergaard.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra administrerende direktør Mark Fitzhugh fra ETI, men han har ikke været mulig at træffe. Tallene i artiklen er dog bekræftet over for Computerworld af virksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.