Artikel top billede

Bang! ETI, der arbejder med trådløs kommunikation og overvågning, fyrer 62 medarbejdere i Aalborg. Endnu et slag for den hårdtprøvede telesektor i byen.

Nyt hårdt slag til telesektoren i Aalborg

Nørresundby-virksomheden ETI, der arbejder med trådløs kommunikation, fyrer 62 medarbejdere. Dermed har Aalborg-regionen på tre uger mistet næsten 400 arbejdspladser inden for teleområdet.

14. januar: Motorola lukker endegyldigt og afskediger alle 260 ansatte i Aalborg.

27. januar: Texas Instruments opsiger alle 75 medarbejdere i Aalborg.

2. februar: ETI siger farvel til 62 af 270 ansatte.

Det står hårdt til i den aalborgensiske telesektor.

Tidligere har virksomhederne i området formået at absorbere de fyrede i byens telesektor, men denne gang ser det ud til at gå for stærkt, mener formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Ingeniørforeningen i Danmark (IDA), Morten Thiessen, der også er bosat i Nordjylland.

"Der er helt sikkert nogle, der vil forsvinde. Det vil være unaturligt, hvis vi kan absorbere så mange heroppe, selvom der nok skal være et vist behov," siger Morten Thiessen.

Et søm i ligkisten

Morten Thiessen ser den store fyringsrunde i Aalborgs telesektor som værende et afgørende stød i den forkerte retning for byens ambitioner om at være med helt fremme inden for trådløs kommunikation.

"Det er helt sikkert, at med de her afskedigelser er en æra ved at være forbi. Det er blevet hverdag," siger Morten Thiessen.

Professor Anders Drejer fra Aarhus School of Business erklærede for nylig teleeventyret i Aalborg for dødt, mens andre fra Aalborgs universitetsmiljø var stærkt bekymrede for udviklingen.

Fyringerne hos Motorola, Texas Instruments og ETI tæller næsten 400 medarbejdere.

Der var ved udgangen af 2007 knap 3.000 beskæftigede inden for byens telesektor, og holder de tal stadig, omfatter de sidste tre ugers fyringer over 13 procent af de beskæftigede i Aalborgs teleklynge.

Lyspunkter midt i mørket

Televirksomhederne i Aalborg-området har allieret sig i netværket Norcom, og her er formanden klar over alvoren, men han peger også på nogle positive tendenser.

"Vi kan allerede se, at nogle går over i andre job. Eksempelvis har RTX Telecom samlet nogle op, så der sker en løbende tilpasning," siger Sven Vestergaard med henvisning til Motorola-lukningen.

Morten Thiessen fremhæver også, at der på trods af lukningerne også kan ske nogle positive effekter i de mindre virksomheder.

"Mange af de mindre vækstvirksomheder inden for apparatkonstruktion - specielt meget unge virksomheder - får nu adgang til en arbejdsressource, der hidtil har været eksklusiv for de store firmaer," fortæller Morten Thiessen.

Migration til andre brancher

Morten Thiessen forudser, at der blandt ingeniørerne sker en migration fra trådløs kommunikation til andre brancher som eksempelvis medico-teknik, der er knap så konjunkturafhængig.

Hos Norcom håber Sven Vestergaard, at medarbejderne i de lukningsramte virksomheder bliver. Nogle vil starte nyt, mens andre vil finde job i etablerede virksomheder. Og det er vigtigt, at arbejdskraften bliver, understreger Norcom-formanden.

"Det vigtigste for os er, at vi som vidensregion har stærkt kompetente medarbejdere i området, for det vil altid tiltrække nogle," siger Sven Vestergaard.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra administrerende direktør Mark Fitzhugh fra ETI, men han har ikke været mulig at træffe. Tallene i artiklen er dog bekræftet over for Computerworld af virksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje