Foto: Pr-foto/DI

Den danske it-industri vil have åbnet for pengetank

Tryk speederen i bund og kom i gang med at bruge de tre milliarder kroner, som er afsat. Sådan lyder beskeden fra ITEK til regeringen.

Kom i gang med at bruge de tre milliarder, der er sat af til arbejdskraftbesparende teknologier. Sådan lyder beskeden til regeringen fra Dansk Industris, it- og telebrancheorganisation ITEK.

Tom Togsverd, der er direktør i ITEK, fortæller, at brancheorgansationen har gennemarbejdet et oplæg fra sidste år, "Det Intelligente Danmark", fordi det efter Tom Togsverds mening, er nødvendigt at sætte fart på digitaliseringen.

"Der er flere områder, for eksempel sundhedsområdet, hvor det vil gøre en stor forskel," siger Tom Togsverd.

Bekymring for hvad der sker, når store årgange går på pension fra det offentlige, danner baggrunden for, at Tom Togsverd og ITEK forsøger, at få regeringen til sætte udviklingen i et højere gear.

ITEKs forslag går på at åbne yderligere for den pengekasse med tre milliarder kroner, som regeringen allerede har afsat til arbejdskraftbesparende teknologier.

I år er det dog kun planen at bruge 200 millioner kroner fra puljen, og ITEK mener, at det beløb bør sættes op.

Sundhed først
Sygehusene og resten af sundhedsområdet står øverst på de liste over projekter, som ITEK mener, skal støttes yderligere.

Tom Togsverd peger på telemedicin som en oplagt mulighed for at imødegå nogle af de problemer, der er i sundhedssektoren med at få specialister og nok arbejdskraft.

"Sundhedsområdet er det mest oplagte sted at gøre noget. Du mangler hænder, og hvis du får en anden struktur op at stå, kan det afhjælpe noget af belastningen," siger Tom Togsverd.

Han forklarer, at telemedicin skal udnyttes bedre i hele systemet.

"Hvis man har infrastrukturen og systemerne, så skal man bruge specialisterne som supportfunktion for medarbejderne ude ved patienterne," lyder det fra Tom Togsverd, der mener, at man på den måde vil kunne udnytte specialisternes viden maksimalt, og samtidig give patienterne den bedste behandling.

Ud over sundhedsområdet peger ITEK på uddannelse, bedre administrative systemer og offentlige indkøb, som områder, hvor det offentlige kan hente store gevinster hjem hurtigt, hvis der sættes skub i digitaliseringsarbejdet.

Oplægget blev udarbejdet i december sidste år, har ifølge Tom Togsverd fået positiv respons fra flere dele af regeringen, så direktøren håber, at nogle af forslagene vil blive taget op i den kommende tid.

"Det handler om at komme i gang med nogle af de gode projekter, der allerede er foreslået," siger han.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.