Der bliver nok at tale om, når de velklædte herrer i mobilbranchens top i næste uge diskuterer fremtiden. Mobilt bredbånds succes vil blive fejret, og næste generation blive hypet, spår analytikere.

Mobilbranchens tungeste drenge samles i næste uge

Verdens største og vigtigste mobilmesse bliver sparket i gang i næste uge. Læs tre teleanalytikeres bud på, hvad der vil blive talt om.

Med sine mere end 50.000 gæster er GSMA Mobile World Congress den største mobilmesse i verden.

Når den løber af stablen i næste uge i Barcelona, sker det da også med gæstetaler fra topcheferne for en lang række af verdens største tele- og mobilselskaber.

Heriblandt bosserne fra Telenor, Vodafone, Telefonica og Nokia. Også Microsofts topchef, Steve Ballmer, har meldt sin ankomst i Barcelona.

Alle de store spillere er altså til stede, når der bliver talt om fremtidens mobilmarked.

Mobilbranchens Cannes-festival
Finanskrisen har dog alligevel gjort sit til at hælde malurt i bægeret, mener teleanalytiker John Strand.

"Sidste år var en jubelkonference, men i år vil konferencen være præget af, at der er mange af leverandører, der er hårdt økonomisk presset. Der er mindre fest og show i forhold til, hvad der plejer," siger han.

Brian Troelsen, teleanalytiker fra IDC, er enig i den betragtning.

"Der er en del, der har meldt afbud, så det bliver en mindre messe, end det plejer at være," siger han.

Messens betydning kan dog alligevel ikke undervurderes, lyder det bestemt fra John Strand.

"Den her messe er vigtigere for mobilindustrien end Cannes-festivalen er for filmbranchen. Det er her, hvor du i løbet af en uge kan møde alt og alle," siger teleanalytiker John Strand.

Messens darlig bliver LTE
De danske teleanalytikere er enige om, at der specielt vil være to-tre teknologi-trends, der vil blive fremhævet særligt på den toneangivende messe.

Specielt arvtageren til 3G, det såkaldte LTE-netværk vil blive et varmt emne, spår analytikerne.

"Der vil være en masse om LTE, fjerdegenerations mobilnettet. I 3G har vi nogle begrænsninger for, hvad vi kan lave af hastighed på mobil data. Derfor vil LTE være et stort nummer på messen," siger Bernt Stubbe Østergaard, analytiker hos Current Analysis.

John Strand bakker op. Han mener dog, at fokus særligt vil være på at forklare, at operatørerne ikke skal være bange for LTE, fordi det ikke er et teknologiskifte, der vil kræve nyt udstyr som sådan.

"Der vil blive fremhævet, at LTE ikke er reelt 4G, men en naturlig evolution af 3G. Isenkramleverandørerne vil derfor fortælle, at mange af de basestationer, som operatørerne får leveret, meget let kan opgraderes til LTE. Der vil være tale om en afmystificering af, hvad LTE reelt er," siger John Strand.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.