Artikel top billede

Direktør og it-chef i konflikt over cloud computing

Den administrerende direktør vil begynde at presse it-chefen til at gøre cloud computing til en strategisk prioritet i forsøg på at nedsætte omkostningerne under recessionen.

Computerworld News Service: Konsulentbureauet BroadGroup anbefaler administrerende direktører at tage cloud computing til sig samtidig med, at analysehuset Gartner netop har udtalt, at de store virksomheder bør undgå større cloud-projekter i to års tid, fordi markedet er umodent.

Gartner vurderer, at det vil tage syv år for cloud-branchen at modnes helt til en mainstream it-løsning.

BroadGroup skriver i sin rapport, at overbevisende argumenter om store besparelser vil føre til, at CEO'en vil lægge pres på it-ledelsen og it-direktøren (chief information officer, CIO) for hurtigt at tage cloud-platformen til sig, selvom it-afdelingen ofte modsætter sig.

"It-afdelingerne har måske brug for lidt overtalelse for at migrere til cloud i et rimeligt tempo, for denne forandring involverer et tab af kontrol for dem, men at få dem med på vognen vil være essentielt, for der er mange risici og problemer, der skal tages hånd om hen ad vejen," som der står i rapporten.

Cloud computing er "den ultimative teknologi i en recession," skriver BroadGroup. Argumenterne om besparelser ved at flytte til cloud bliver efterhånden "mere målbare og konkrete," idet "de store datacenter- og cupercomputer-leverandører" begynder at udvikle cloud-løsninger.

"For virksomheder, der overvejer at udrulle enterprise-software, kan cloud computing potentielt give besparelser af op til 25 procent af de samlede omkostninger," hævder rapporten.

Vendepunktet nærmer sig

Cloud skærer også ned på udviklingsrelaterede omkostninger samtidig med at gøre det muligt hurtigt at bringe nye produkter og tjenester på markedet, skriver BroadGroup.

Rapporten citerer en artikel i McKinsey Quarterly af Abhijit Dubey og Dilip Wagle, der udregner potentielle omkostningsbesparelser i forskellige scenarier. Konsulenterne konkluderer, at omkostningerne ved at udrulle en CRM-applikation med licens til 200 brugere "on-premises" vil løbe op i 13,3 millioner kroner, mens det som SaaS-model vil blive en omkostning på kun 9,2 millioner kroner.

BroadGroups rapport hævder, at "vendepunktet nærmer sig," hvor den bredere skare af erhvervsbrugere vil skifte til cloud.

På trods af disse argumenter vil it-ledelsen modsætte sig skiftet til cloud-platformen. "For en CIO, der leder et mindre kongerige af medarbejdere og datacentre med anseelige anlægsinvesteringer og hyppig adgang til den administrerende ledelse, vil den mest åbenlyse bekymring være, at cloud computing ligesom outsourcing er en markant trussel, der åbner for mulige nedskæringer i hans it-imperium og indflydelse," erklærer rapporten.

Men ifølge konsulenterne kan cloud computing faktisk ende med at give it-ledelsen mere kontrol.

"Overgangen til cloud-løsninger på tværs af koncernen - hvad enten det handler om datacentre i infrastrukturens ende eller om eksempelvis CRM-applikationer i brugerens ende - kan faktisk give it-afdelingen endnu bedre kontrol en tidligere, da der er muligheder for en langt mere centraliseret tilgang til installationer og funktionalitet end med for eksempel desktop-software."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.