Artikel top billede

Direktør og it-chef i konflikt over cloud computing

Den administrerende direktør vil begynde at presse it-chefen til at gøre cloud computing til en strategisk prioritet i forsøg på at nedsætte omkostningerne under recessionen.

Computerworld News Service: Konsulentbureauet BroadGroup anbefaler administrerende direktører at tage cloud computing til sig samtidig med, at analysehuset Gartner netop har udtalt, at de store virksomheder bør undgå større cloud-projekter i to års tid, fordi markedet er umodent.

Gartner vurderer, at det vil tage syv år for cloud-branchen at modnes helt til en mainstream it-løsning.

BroadGroup skriver i sin rapport, at overbevisende argumenter om store besparelser vil føre til, at CEO'en vil lægge pres på it-ledelsen og it-direktøren (chief information officer, CIO) for hurtigt at tage cloud-platformen til sig, selvom it-afdelingen ofte modsætter sig.

"It-afdelingerne har måske brug for lidt overtalelse for at migrere til cloud i et rimeligt tempo, for denne forandring involverer et tab af kontrol for dem, men at få dem med på vognen vil være essentielt, for der er mange risici og problemer, der skal tages hånd om hen ad vejen," som der står i rapporten.

Cloud computing er "den ultimative teknologi i en recession," skriver BroadGroup. Argumenterne om besparelser ved at flytte til cloud bliver efterhånden "mere målbare og konkrete," idet "de store datacenter- og cupercomputer-leverandører" begynder at udvikle cloud-løsninger.

"For virksomheder, der overvejer at udrulle enterprise-software, kan cloud computing potentielt give besparelser af op til 25 procent af de samlede omkostninger," hævder rapporten.

Vendepunktet nærmer sig

Cloud skærer også ned på udviklingsrelaterede omkostninger samtidig med at gøre det muligt hurtigt at bringe nye produkter og tjenester på markedet, skriver BroadGroup.

Rapporten citerer en artikel i McKinsey Quarterly af Abhijit Dubey og Dilip Wagle, der udregner potentielle omkostningsbesparelser i forskellige scenarier. Konsulenterne konkluderer, at omkostningerne ved at udrulle en CRM-applikation med licens til 200 brugere "on-premises" vil løbe op i 13,3 millioner kroner, mens det som SaaS-model vil blive en omkostning på kun 9,2 millioner kroner.

BroadGroups rapport hævder, at "vendepunktet nærmer sig," hvor den bredere skare af erhvervsbrugere vil skifte til cloud.

På trods af disse argumenter vil it-ledelsen modsætte sig skiftet til cloud-platformen. "For en CIO, der leder et mindre kongerige af medarbejdere og datacentre med anseelige anlægsinvesteringer og hyppig adgang til den administrerende ledelse, vil den mest åbenlyse bekymring være, at cloud computing ligesom outsourcing er en markant trussel, der åbner for mulige nedskæringer i hans it-imperium og indflydelse," erklærer rapporten.

Men ifølge konsulenterne kan cloud computing faktisk ende med at give it-ledelsen mere kontrol.

"Overgangen til cloud-løsninger på tværs af koncernen - hvad enten det handler om datacentre i infrastrukturens ende eller om eksempelvis CRM-applikationer i brugerens ende - kan faktisk give it-afdelingen endnu bedre kontrol en tidligere, da der er muligheder for en langt mere centraliseret tilgang til installationer og funktionalitet end med for eksempel desktop-software."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere