Artikel top billede

Kunøe skyder millioner i underskudsplaget Mondo

Ib Kunøes Consolidated Holding og Gaardboe Holding skyder nu 39 millioner mere i hostingselskabet Mondo. Operationen skal give ro i Mondos regnskaber.

En kapitalindsprøjtning fra Ib Kunøe skal rette op på gælden i Mondo og gøre det underskudsplagede selskab i stand til at vokse trods finanskrisen.

Med en kapitalindsprøjtning på 14 millioner kroner fra Consolidated Holding og konvertering af gæld for omkring 25 millioner kroner til Consolidated Holding og Columbus-stifteren Michael Gaardboes virksomhed Gaardboe Holding rustes Mondo til at kunne stå imod i finanskrisen.

Ib Kunøes Consolidated Holding gik ind i Mondo sidste år, og Kunøe er bestyrelsesformand i selskabet.

Ib Kunøe lægger ikke skjul på, at den finansielle situation i Mondo var værre, end han havde forventet, da han gik ind i selskabet. Nu mener han dog, at virksomheden er på ret kurs.

"Driften er nu, som vi havde forventet," siger Ib Kunøe til Computerworld. Den pengestærke investor vil ikke svare direkte på, om kapitalindsprøjtningen skal ses som et signal om, at han vil bære Mondo igennem finanskrisen. Men han tror på forretningen.

"Jeg har allerede investeret 38 millioner i Mondo. Skulle jeg have taget tabet, så skulle jeg have gjort det nu. Men det gør jeg ikke, for det er en god virksomhed," siger Ib Kunøe.

Optimist i krisetider

Ib Kunøe mener, at der er et marked for Mondos produkter, og med den nye kapital ser han positivt på virksomhedens muligheder. Bestyrelsesformanden tror også på et overskud i 2009.

"Men der sker mange ting ude i verden lige nu, så vi er forsigtige med vores udmeldinger," siger Ib Kunøe, der tror, at Mondo nu kan udnytte krisen aggressivt.

"Finanskrisens fokus på effektivisering og besparelser i it-udvikling og drift kan give Mondo en stærk markedsmæssig position. Med den ændrede kapitalstruktur giver vi Mondo muskler til at agere offensivt i markedet," siger bestyrelsesformand Ib Kunøe, Mondo A/S.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.