Artikel top billede

162.000 kroner for 2½ times mobildata

En amerikaner ville se en NFL-kamp på sin bærbar, mens han ventede på at tage ud på et krydstogt. 2½ times sport gav en regning på 162.000 kroner.

Det kan godt være, at Super Bowl-billetter er dyre, men for amerikaneren Wayne Burdick blev en helt almindelig NFL-kamp ualmindeligt dyr, skriver Chicago Sun Times.

Wayne Burdick skulle i november 2008 på krydstogt fra Miami til Caribien. Klokken 13 var han om bord og klar til afgang, men skibet skulle planmæssigt først sejle klokken 16.

Langdistancefjernsyn

Med tid til overs besluttede han sig for at se en NFL-kamp med sit hjemmehold, Chicago Bears, via sin Slingbox, som transmitterede signalet fra fjernsynet derhjemme til hans bærbare computer.

I med sim-kortet, og da han havde et abonnement med ubegrænset data hos AT&T, behøvede han ikke bekymre sig om forbrug og afgifter. Troede han.

"Jeg så kampen i godt og vel 2½ time. Bagefter slukkede jeg computeren og mobiltelefonen, fordi det er for dyrt at bruge internet og telefon, når man sejler ud af landet," fortæller Wayne Burdick til Chicago Sun Times.

To uger efter han kom hjem, modtog han en regning fra AT&T på 28.000 dollars, svarende til 162.000 kroner, for den tid kampen havde stået på.

"Så begyndte det at blive rigtig sjovt. De fortalte mig, at regningen var korrekt, og at jeg på en eller anden måde blev opkrævet international pris for internetbrug, til to cents per kb (cirka 12 danske øre, red.). Det blev samlet 27.788,63 dollars (cirka 162.000 kroner, red.)," siger Wayne Burdick.

Lidt for godt signal

Forklaringen på det høje beløb var, at selvom Wayne Burdick stadig befandt sig i USA og således burde være dækket af sit ubegrænsede dataabonnement, havde computeren fanget krydstogtskibets antenne, som automatisk afregnede som international roaming.

Efter nogen tid satte AT&T først beløbet ned til 35.000 kroner, og har siden helt droppet at opkræve hele beløbet, eftersom Wayne Burdick kan bevise, at skibet var i havn i den pågældende periode.

Chicago Bears vandt i øvrigt kampen 27-23.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital