162.000 kroner for 2½ times mobildata

En amerikaner ville se en NFL-kamp på sin bærbar, mens han ventede på at tage ud på et krydstogt. 2½ times sport gav en regning på 162.000 kroner.

Det kan godt være, at Super Bowl-billetter er dyre, men for amerikaneren Wayne Burdick blev en helt almindelig NFL-kamp ualmindeligt dyr, skriver Chicago Sun Times.

Wayne Burdick skulle i november 2008 på krydstogt fra Miami til Caribien. Klokken 13 var han om bord og klar til afgang, men skibet skulle planmæssigt først sejle klokken 16.

Langdistancefjernsyn
Med tid til overs besluttede han sig for at se en NFL-kamp med sit hjemmehold, Chicago Bears, via sin Slingbox, som transmitterede signalet fra fjernsynet derhjemme til hans bærbare computer.

I med sim-kortet, og da han havde et abonnement med ubegrænset data hos AT&T, behøvede han ikke bekymre sig om forbrug og afgifter. Troede han.

"Jeg så kampen i godt og vel 2½ time. Bagefter slukkede jeg computeren og mobiltelefonen, fordi det er for dyrt at bruge internet og telefon, når man sejler ud af landet," fortæller Wayne Burdick til Chicago Sun Times.

To uger efter han kom hjem, modtog han en regning fra AT&T på 28.000 dollars, svarende til 162.000 kroner, for den tid kampen havde stået på.

"Så begyndte det at blive rigtig sjovt. De fortalte mig, at regningen var korrekt, og at jeg på en eller anden måde blev opkrævet international pris for internetbrug, til to cents per kb (cirka 12 danske øre, red.). Det blev samlet 27.788,63 dollars (cirka 162.000 kroner, red.)," siger Wayne Burdick.

Lidt for godt signal
Forklaringen på det høje beløb var, at selvom Wayne Burdick stadig befandt sig i USA og således burde være dækket af sit ubegrænsede dataabonnement, havde computeren fanget krydstogtskibets antenne, som automatisk afregnede som international roaming.

Efter nogen tid satte AT&T først beløbet ned til 35.000 kroner, og har siden helt droppet at opkræve hele beløbet, eftersom Wayne Burdick kan bevise, at skibet var i havn i den pågældende periode.

Chicago Bears vandt i øvrigt kampen 27-23.




IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere






Premium
Britiske teleselskaber frygter at komme i lommen på to tele-leverandører efter Huaweis exit: Vil have små leverandører på banen
De britiske teleselskaber frygter at komme i lommen på to tele-leverandører, når kinesiske Huawei er sat endeligt på porten. Man bør sigte efter at tage et væld af små leverandører ind, lyder ny anbefaling.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.