Foto: Torben Klint

TDC sendte bank-kæmpe i sort

En manuel konfigurationsfejl af en TDC-router koblede fredag morgen landets største bank af nettet i en times tid.

En netværksfejl hos internetudbyderen TDC sendte fredag morgen Danmarks største pengeinstitut, Danske Bank, i sort på nettet.

Dermed var alle erhvervs- og privatkunder ude af stand til at ordne deres bankforretninger på nettet i en god times tid.

Danske Bank har, ifølge it-chef Peter Trier Schleidt, en lang række forbindelser til TDC. Imidlertid var netop internetforbindelsen fra TDC ramt af nedbruddet.

Det bevirkede, at kunderne ikke kunne tilgå bankens hjemmside og dermed netbank, til trods for at alt fungerede upåklageligt internt.

Hos TDC bekræfter pressemedarbejder Per Christiansen, at et nedbrud til morgen ramte IBM, der har Danske Bank som kunde. Nedbruddet skete klokken 07.00 i Glostrup, og skyldtes en manuel konfigureringsfejl i en såkaldt kant-router.

Fejlen opstod som led i en udskiftning af gammelt infrastruktur til nyt udstyr. I den forbindelse var det nødvendigt at håndkonfigurere en kant-router, der ikke automatisk kunne konfigureres.

Denne fejl bevirkede ifølge Per Christiansen, at Danske Bank klokken 07.00 gik ned.

Ifølge Peter Trier Schleidt besluttede Danske Bank at gennemføre et fall-back til en alternativ internetleverandør. Han forklarer, at der går tid med at tage beslutningen, inden skiftet af leverandør blev gennemført.

Glad for back-up
I virkeligheden skal systemet selv skifte leverandør, hvis forbindelsen ryger, men da der var tale om en halvdød forbindelse, betød fejltolerancerne, at der ikke automatisk blev skiftet leverandør.

"Det er selvfølgelig negativt at have nedbrud, men det var godt vi havde en back-up," siger Peter Trier Schleidt, der forklarer, at det er svært at undgå denne type fejl, fordi netværksstabilitet ikke kan være 100 procent.

"Det vigtige er, at man har en back-up, som man inden for en tid kan komme over på," siger han.

Angiveligt drifter Danske Bank på nuværende tidspunkt stadig Danske Bank på TDC-konkurrentens linje, som formentlig først bliver udkoblet senere på dagen, for at undgå yderligere problemer.

TDC oplyser, at internetforbindelsen til IBM og Danske BAnk var genoprettet klokken 10.00.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.