Artikel top billede

"Dansk Kapitalanlæg kommer til at sætte en ny bestyrelse sammen, og der kommer givetvis til at ske nogle ændringer der," siger Jakob H. Kraglund, administrerende direktør, Traen Gruppen.

Kapitalfond overtager Traen Gruppen

Dansk Kapitalanlæg overtager 79 procent af aktierne i det økonomisk trængte softwarehus Traen Gruppen. "Jeg er godt tilfreds med vores nye hovedaktionær," siger Traens direktør Jakob Kraglund.

Traen Gruppen har fået ny ejer. Dansk Kapitalanlæg har overtaget 79 procent af aktierne fra den hidtidige ejer og stifter af virksomheden Kenn Petersen.

Prisen vil hverken køber eller sælger sige noget om.

Så sent som i februar skrev Computerworld, at Traen ledte med lys og lygte efter en investor, der kunne redde koncernen fra et økonomisk kollaps.

"Fremover vil Dansk Kapitalanlæg være den, som sammen med ledelsen skal være med til at drive virksomheden frem i det spor, der allerede er lagt," siger Jakob H. Kraglund, administrerende direktør, Traen Gruppen.

Ejer stadig 20 procent

Den hidtidige majoritetsaktionær Kenn Petersen ejer fortsat knap 20 procent af aktierne, mens Simon Svarrer, tidligere Traen-direktør, ejer godt en procent.

Traen Gruppen, der omfatter blandt andet Traen Informationssystemer og Ementor Danmark, er på trods af sine økonomiske trængsler en af Danmarks største udbydere inden for elektronisk sags- og dokumenthåndtering (GESDH), tilskudsadministration og kundespecifikke digitaliseringsløsninger til den offentlige sektor.

Kundeporteføljen omfatter mere end 20 ministerier og styrelser, 40 kommuner og regioner samt en række organisationer og private virksomheder.

"Traen Gruppen besidder stærke kompetencer og produkter inden for it-løsninger til især den offentlige sektor. Samtidig har Traen Gruppen betydelige forretningsmuligheder som følge af den digitalisering, der er på vej i den offentlige sektor i det øvrige Europa. Dette potentiale finder vi særdeles attraktivt," udtaler partner Lars Dybkjær, Dansk Kapitalanlæg, i en pressemeddelelse.

CAP kostede kassen

Traens problemer skyldes ifølge direktøren i altovervejende grad CAP-projektet, som fulgte med, da Traen købte Ementor Danmark af Topnordic (nu Atea) tilbage i slutningen af 2006 for godt 50 millioner kroner.

CAP-projektet (Common Agriculture Policy) er en EU-relateret løsning, der skal administrere tilskudsordninger i landbruget.

Udviklingen af CAP gik bare slet ikke som planlagt. Blandt andet overskred projektet de 60.000 estimerede udviklingstimer betydeligt, og sidste sommer blev Atea så nervøs for de 49 millioner kroner, som Traen stadig skylder virksomheden, at selskabet tog CAP-projektet tilbage under egne vinger.

"Nu har vi lavet en aftale med Atea om, at CAP-projektet vender tilbage til os," siger Jakob H. Kraglund, der er rigtig godt tilfreds både med at få det potentielt meget lukrative CAP-projekt hjem igen og Traen Gruppens nye hovedaktionær.




IT-JOB

Bachmann electronic GmbH

Software Architect C/C++

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Business Analyst – Consulting - Insurance
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere