Artikel top billede

Azure tager PHP-udviklerne med op i skyen

Microsofts vision er at åbne cloud-platformen Azure for flere sprog. Microsoft ønsker, at Azure kommer til at udgøre en "friktionsløs" udviklingsplatform udover blot at understøtte .Net-udvikling.

Computerworld News Service: Under konferencen Mix09 afslørede Microsoft i sidste uge adskillige nye tiltag for cloud computing-platformen Windows Azure. Det drejer sig blandt andet om understøttelse af udvikling af applikationer i PHP og native kode samt mulighed for at køre full trust.

"Windows Azure er metaforisk set styresystemet til skyen," siger Prashant Ketkar, som er director for product marketing for cloud infrastructure services hos Microsoft.

Af specifikke forbedringer kan nævnes understøttelse af native kode, mulighed for full trust, som er sådan, de fleste applikationer og tjenester skrives, samt understøttelse af FastCGI til PHP-udvikling.

"Windows Server-teamet har virkelig udført et stort stykke arbejde med FastCGI, der nu gør det muligt for Windows Server at understøtte flere programmeringssprog end kun .Net og Visual Studio," fortæller Kethar.

Udviklere kan gennem FastCGI's grænseflade udnytte deres eksisterende PHP-færdigheder og PHP-applikationer og -tjenester og bruge dem på Azure.

Udvilkerne vil ifølge Kethar muligvis også kunne køre andre sprog via FastCGI. Microsoft har udført stress-test for PHP men dog ikke for andre sprog.

"Der er ingen grund til, at Ruby ikke skulle fungere gennem den samme FastCGI-grænseflade," oplyser han.

Skal understøtte mere end .Net

Microsofts vision er ifølge Kethar at åbne platformen for endnu flere sprog. Microsoft ønsker, at Azure kommer til at udgøre en "friktionsløs" udviklingsplatform udover blot at understøtte .Net-udvikling, fortæller han.

Med muligheden for fuld trust udvider Microsoft nu Azure udover den medium trust-funktionalitet, som platformen har haft siden den oprindelige lancering under Microsoft Professional Developers Conference i oktober 2008.

En anden ny funktion i Azure er understøttelse af geo-positionering, så udviklerne kan udpege specifikke geografiske områder, hvor en applikation eller tjeneste skal køre. Dette kan ifølge Kethar afhjælpe latency-problemer ved for eksempel at sætte tjenester til altid at køre fra et datacenter i nærheden af brugeren.

Storage- og beregningselementer vil kunne køres på samme måde.

Der er dog omstændigheder, hvor det ikke vil være ønskeligt at køre en applikation i skyen, forklarer Kethar, såsom i det tilfælde hvor der er specifikke compliance-problemer, eller hvor der kræves kontrol med det fysiske materiel.

Med hensyn til det udfald Azure for nylig havde, så oplyser Kethar, at Microsoft tager ved lære af oplevelsen, og han bemærker, at teknologien stadig kun foreligger i en ikke-færdig udgave til gennemgang i udvikler-miljøet.

Azure bliver lanceret kommercielt i slutningen af i år. Priser og service level agreement-regler bliver offentliggjort til sommer.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere