Artikel top billede

Azure tager PHP-udviklerne med op i skyen

Microsofts vision er at åbne cloud-platformen Azure for flere sprog. Microsoft ønsker, at Azure kommer til at udgøre en "friktionsløs" udviklingsplatform udover blot at understøtte .Net-udvikling.

Computerworld News Service: Under konferencen Mix09 afslørede Microsoft i sidste uge adskillige nye tiltag for cloud computing-platformen Windows Azure. Det drejer sig blandt andet om understøttelse af udvikling af applikationer i PHP og native kode samt mulighed for at køre full trust.

"Windows Azure er metaforisk set styresystemet til skyen," siger Prashant Ketkar, som er director for product marketing for cloud infrastructure services hos Microsoft.

Af specifikke forbedringer kan nævnes understøttelse af native kode, mulighed for full trust, som er sådan, de fleste applikationer og tjenester skrives, samt understøttelse af FastCGI til PHP-udvikling.

"Windows Server-teamet har virkelig udført et stort stykke arbejde med FastCGI, der nu gør det muligt for Windows Server at understøtte flere programmeringssprog end kun .Net og Visual Studio," fortæller Kethar.

Udviklere kan gennem FastCGI's grænseflade udnytte deres eksisterende PHP-færdigheder og PHP-applikationer og -tjenester og bruge dem på Azure.

Udvilkerne vil ifølge Kethar muligvis også kunne køre andre sprog via FastCGI. Microsoft har udført stress-test for PHP men dog ikke for andre sprog.

"Der er ingen grund til, at Ruby ikke skulle fungere gennem den samme FastCGI-grænseflade," oplyser han.

Skal understøtte mere end .Net

Microsofts vision er ifølge Kethar at åbne platformen for endnu flere sprog. Microsoft ønsker, at Azure kommer til at udgøre en "friktionsløs" udviklingsplatform udover blot at understøtte .Net-udvikling, fortæller han.

Med muligheden for fuld trust udvider Microsoft nu Azure udover den medium trust-funktionalitet, som platformen har haft siden den oprindelige lancering under Microsoft Professional Developers Conference i oktober 2008.

En anden ny funktion i Azure er understøttelse af geo-positionering, så udviklerne kan udpege specifikke geografiske områder, hvor en applikation eller tjeneste skal køre. Dette kan ifølge Kethar afhjælpe latency-problemer ved for eksempel at sætte tjenester til altid at køre fra et datacenter i nærheden af brugeren.

Storage- og beregningselementer vil kunne køres på samme måde.

Der er dog omstændigheder, hvor det ikke vil være ønskeligt at køre en applikation i skyen, forklarer Kethar, såsom i det tilfælde hvor der er specifikke compliance-problemer, eller hvor der kræves kontrol med det fysiske materiel.

Med hensyn til det udfald Azure for nylig havde, så oplyser Kethar, at Microsoft tager ved lære af oplevelsen, og han bemærker, at teknologien stadig kun foreligger i en ikke-færdig udgave til gennemgang i udvikler-miljøet.

Azure bliver lanceret kommercielt i slutningen af i år. Priser og service level agreement-regler bliver offentliggjort til sommer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere