Artikel top billede

Solformørket sværdfisk slippes løs i april

Kan Eclipse Foundation overføre succesen fra Eclipse- udviklingsmiljøet til SOA-runtime? I april er organisationen klar med første version af Swordfish; en open source Enterprise Service Bus.

Eclipse Foundation er organisationen bag det populære open source Eclipse-udviklingsmiljø.

Nu forsøger organisationen at overføre succesen fra udviklingsmiljøet til runtime-miljøet.

Det sker i starten af april, hvor version 0.8 af Swordfish vil blive frigivet.

Eclipse strategi om runtime

Swordfish enterprise service bus (ESB) er et SOA-runtime-miljø som bygger på standarder som Open Services Gateway Initiative (OSGi), Java Business Integration (JBI) og SOAP.

Swordfish er et led i Eclipse Foundations strategi om at levere løsninger til runtime-miljøer.

"Sidste år annoncerede vi en strategi om at levere en open source runtime teknologi baseret på Equinox og OSGi. Første release af Swordfish er et godt eksempel på det fremskridt, som sker indenfor vores runtime teknologi-portefølje. I løbet af det næste år forventer jeg, at vi vil se flere interessante runtime-teknologier bygget på Eclipse," lyder det fra Mike Milinkovich, Executive Director fra Eclipse Foundation.

Tyske rødder

Swordfishs udviklerteam består mest af tyske udviklere. Det skyldes, at Swordfish-projektet blev startet af det tyske open source-firma SOPERA, som blandt andet har været involveret i udviklingen af SOA-applikationer til det tyske postvæsen.

"Vi udvikler Swordfish til at imødekomme de krav, vi har oplevet ved udrulningen af store SOA-applikationer hos Deutsche Post og andre store virksomheder. Ved at anvende Equinox og OSGi er vi i stand til at give den fleksible og udvidbare arkitektur, som er nødvendig for, at SOA-udrulninger bliver succesrige," siger Ricco Deutscher, CTO hos Sopera og medlem af Eclipse Runtime Project Management Committee.

Sun, der for tiden er i vælten med opkøbsrygter, har allerede et bud på en open source ESB; nemlig Glassfish-projektet.

Sun planlægger med OSGi-understøttelse til september i år, når Glassfish ESB V3 forventes frigivet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere